15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

CES 2014: Ξεχάστε τα δακτυλικά αποτυπώματα, η EyeLock φέρνει το myris

eyelock-myris

Δεν πέρασε πολύ καιρός που η Apple έφερε την σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων στο νέο iPhone 5S και μία άλλη εταιρεία έχει μια αναμφισβήτητα καλύτερη  βιομετρική ασφάλεια. Η  EyeLock , μια εταιρεία που αναπτύσσει σαρωτές ίριδας για σημεία ελέγχου ασφαλείας, βγάζει τώρα την τεχνολογία της σε μια συσκευή για τον μέσο καταναλωτή.

Το Myris είναι ένας υπολογιστής σε μέγεθος ποντικιού που σαρώνει το μάτι σας. Μπορείτε να το συνδέσετε στη θύρα USB του υπολογιστή σας, στο tablet ή σε κάποια άλλη συσκευή. Σήκωσέ το, γυρίστε το ανάποδα, κοιτάξτε το, και ο αισθητήρας θα ανιχνεύσει αμέσως τα μάτια σας για να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας.

Γιατί είναι ασφαλέστερο; Επειδή η ίριδα είναι ο απόλυτος κύριος κωδικός πρόσβασης. Το δακτυλικό αποτύπωμα έχει μία πιθανότητα στις 10.000 να οδηγήσει σε ψευδές αποτέλεσμα, σύμφωνα με την EyeLock, ενώ με την ίριδα είναι περισσότερο από ένα στα 1,5 εκατομμύρια. Η επιβεβαίωση και με τα δύο μάτια, ανεβάζει την πιθανότητα λάθους σε ένα στα 2,25 δισεκατομμύρια.

Φυσικά, τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα αν το μικρό αρχείο που περιέχει την ηλεκτρονική σάρωση της ίριδα σας πέσει σε λάθος χέρια, αλλά η EyeLock λέει ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει ότι το αρχείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να «χακάρει» την ιριδική ταυτότητα ατόμου . Όχι μόνο τα αρχεία ποτέ δεν φεύγουν από τη συσκευή, αλλά και οι ίδιοι οι σαρωτές απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για να λαμβάνει δεδομένα από αρχεία παρά μόνο από μια ζωντανή σάρωση. Έτσι ακόμα κι αν ένας υποθετικός χάκερ πάρει τον σάρωτη, δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα με αυτό.

Και για όσους τους αρέσει να σκέφτονται μακάβρια, και αν αναρωτιούντε τι γίνεται αν κάποιος αφαιρέσει το μάτι ενός χρήστη και το χρησιμοποιήσει για πρόσβαση; Το κόλπο δεν θα λειτουργήσει είτε, αφού η τεχνολογία της EyeLock καταλαβαίνει αμέσως αν το μάτι που σαρώνει είναι ζωντανό ή νεκρό, όπως ακριβώς και το scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone που μπορεί να πει αν είναι ένα κομμένο δάχτυλο ή ένα ζωντανό.

Το Myris θα είναι συμβατό με τα Windows PC, Mac και ακόμα Chromebooks. Θα υποστηρίζει έως και πέντε διαφορετικούς χρήστες.

Η EyeLock σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Myris εφέτος τόσο για τους απλούς καταναλωτές όσο και για τους πελάτες επιχειρήσεων. Η  τιμή δεν έχει ακόμα οριστεί.

Δείτε ένα βίντεο από την παρουσίαση των προϊόντων

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *