ΑρχικήinetRand Paul: χάρη στον Edward Snowden, καταδίκη για τον James Clapper

Rand Paul: χάρη στον Edward Snowden, καταδίκη για τον James Clapper

Clapper NominationΈνας πολιτικός των ΗΠΑ ξάφνιασε την κοινή γνώμη με μια δήλωση που αναφέρει ότι αξίζει να δοθεί χάρη στον Edward Snowden και να καταδικαστεί ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, James Clapper.

Ο Rand Paul, που είναι ένας γερουσιαστής γνωστός για την έντονη κριτική του στα προγράμματα επιτήρησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε στο ABC ότι πιστεύει ότι ο Snowden φοβήθηκε μήπως καταδικαστεί σε θάνατο ή με μια ισόβια ποινή φυλάκισης για τις αποκαλύψεις του σχετικά με τις δράσεις της NSA, και αυτός είναι ο λόγος που είναι σήμερα στη Ρωσία. Αυτά βέβαια είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η έκπληξη ήρθε όταν συνεχίζοντας ανέφερε:

“Προσωπικά πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα θα γυρίσει σπίτι του κάποια στιγμή, με μια μικρή ποινή φυλάκισης.”

Και ενώ Snowden μπορεί να χρειαστεί να μείνει για λίγα χρόνια στη φυλακή, ο Rand Paul ανέφερε ότι πιστεύει ότι και άλλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, όπως τον James Clapper, διευθυντής της  Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, γιατί είπε επανειλημμένα ψέματα στο Κογκρέσο.

“Δεν νομίζω ότι μπορούμε να εφαρμόζουμε το νόμο επιλεκτικά. Έτσι αν ο James Clapper έχει παραβεί το νόμο θα πρέπει να υπάρχει και για αυτόν μια ποινή φυλάκισης ” δήλωσε ο Paul.

Η ιδέα ότι ο James Clapper και ο Keith Alexander, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA ), θα πρέπει να διωχθούν νομικά, συζητιέται αρκετό καιρό, αλλά οι πιθανότητες φαίνονται να είναι ελάχιστες. Ποια κυβέρνηση θα δικάσει τις Μυστικές Υπηρεσίες επειδή κάνουν τη δουλειά τους;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS