ΑρχικήinetΠως το autocomplete της Google μπορεί να καταστρέψει μια ζωή

Πως το autocomplete της Google μπορεί να καταστρέψει μια ζωή

Και μια προειδοποιητική ιστορία: Το 2009, ο Jeffrey Kantor προσπαθώντας να φτιάξει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλάνο για το γιο του χρησιμοποίησε τη μηχανή αναζήτησης της Google για να πάρει περισσότερες πληροφορίες από τον ιστό. Αναζήτησε λοιπόν για: “Πώς μπορώ να φτιάξω ένα τηλεκατευθυνόμενο” – [εδώ χρησιμοποίησε το autocomplete] – ” Βόμβα” ή στα Αγγλικά: “How do I build a radio-controlled”—[enter autocomplete]—”bomb.” Αυτό ήταν, πριν ο Kantor το καταλάβει, είχε ζητήσει κατά λάθος από την Google, οδηγίες για τη κατασκευή μιας εκρηκτικής συσκευής. Από τότε η ζωή του άλλαξε.
google autocomplete
Σύμφωνα με μια μήνυση που κατέθεσε τότε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο εβδομάδα ο Kantor, μετά την ατυχία του autocomplete της Google, εκτός του ότι έχασε τη δουλειά του, οι μυστικές υπηρεσίες άρχισαν να τον παρενοχλούν. Άρχισαν οι παρακολουθήσεις σε όλες τις δραστηριότητες του, τα email του, τις ιστοσελίδες που επισκεπτόταν. Όπου και αν πήγαινε κάποιος ήταν πίσω του, στη βιβλιοθήκη, τι βιβλία πήρε από τη βιβλιοθήκη, τις συζητήσεις που έκανε στο σπίτι του, στο αυτοκίνητό του, τα τηλεφωνήματα του.

Σαν απάντηση αυτής της υποτιθέμενης παρενόχλησης, ο Kantor ζητάει από τη NSA, 60 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση.

Για να είμαστε δίκαιοι, όλα όσα ισχυρίζεται ο Kantor δεν έχουν αποδειχθεί. Και θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί: θα μπορούσε ένα λάθος του autocomplete στο Google να φέρει τα αποτελέσματα που ισχυρίζεται ο Kantor;

Εκ των υστέρων βέβαια ήρθαν οι αποκαλύψεις του Edward Snowden για τις τεράστιες επιχειρήσεις μαζικής κατασκοπείας της NSA. Τώρα πια γνωρίζουμε ότι η μυστική υπηρεσία συλλέγει τα τηλεφωνικά μεταδεδομένα των Αμερικάνων (και όχι μόνο), έχει πρόσβαση στα καλώδια που κυκλοφορεί το Internet, παρακολουθεί τις θέσεις των κινητών τηλεφώνων, τα emails, το ιστορικό περιήγησης, τα κρυπτογραφημένα μηνύματα και τις συζητήσεις. Έτσι ο Kantor μπορεί να παρακολουθήθηκε με ένα από όλα αυτά τα προγράμματα.

Η ιστορία δημοσιεύτηκε από την Daily Dot

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS