ΑρχικήinetCommodore Amiga emulator για Chrome

Commodore Amiga emulator για Chrome

Θυμόσαστε το Amiga 500; Αν είστε από τους παλιούς λάτρεις της τεχνολογίας έχουμε καλά νέα για σας. Το Amiga 500 ζει και πάλι στο πρόγραμμα περιήγησης της Google.

commodore Amiga

Ο προγραμματιστής της Google, Christian Stefansen κατάφερε να αναστήσει τον υπολογιστή της δεκαετίας του 1980, με τη μορφή μιας Web εφαρμογής που τρέχει στο Chrome. Οι σαραντάχρονοι που θέλουν να ξαναζήσουν την παιδική τους ηλικία αλλά και οι νεότεροι που θέλουν να δουν πως ξεκίνησαν οι υπολογιστές, μπορούν να επισκεφθούν τον εξομοιωτή του Amiga 500 με το Chrome.
Το Chrome μιμείται το παλιό λειτουργικό σύστημα μέσω μιας ειδικής έκδοσης του Open Source Universal Amiga Emulator. Ο Stefansen έγραψε 400.000 γραμμές κώδικα, με τη γλώσσα προγραμματισμού C, και τις μετέφερε με το Portable Native Client (PNaCl) στο Chrome.

Η τεχνολογία Native Client τρέχει ένα λογισμικό που είναι γραμμένο να τρέχει σε παλιούς και αργούς επεξεργαστές στις ταχύτητες που τρέχουν οι σύγχρονοι επεξεργαστές. Η προσέγγιση αυτή δίνει στο λογισμικό μια πιο άμεση πρόσβαση στο υλικό του υπολογιστή και μπορεί να προσθέσει περιορισμούς ασφαλείας για να αποτρέψει τους χρήστες από το κατέβασμα κακόβουλου λογισμικού από το Web.

Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε το Amiga 500 ανοίξτε το παρακάτω link με Google Chrome

Amiga 500 emulator για Chrome

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS