ΑρχικήinetΝέο εργαλείο ασφαλείας δωρεάν Bitdefender Anti-CryptoLocker

Νέο εργαλείο ασφαλείας δωρεάν Bitdefender Anti-CryptoLocker

cryptlockΤα CryptoLocker είναι malware που είναι διανέμονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που περιέχουν κακόβουλα συνημμένα αρχεία. Μόλις μολύνουν μια συσκευή , αρχίζουν να κρυπτογραφούν ορισμένα αρχεία και τα κρατούν έτσι εκβιάζοντας για λύτρα.

“Το  CryptoLocker φαίνεται να εξαπλώνεται μέσω πλαστών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται την εμφάνιση emails από νόμιμες εταιρείεςόπως την FedEx και UPS.” αναφέρει η US – CERT.

Αυτό το ransomware είναι ικανό να κρυπτογραφήσει όχι μόνο τα αρχεία από τον τοπικό σκληρό δίσκο , αλλά και από τα USB drives σας, τις κοινές μονάδες δικτύου, και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Μπορεί επίσης να μολύνει μονάδες αποθήκευσης στο σύννεφο .

Βέβαια το χειρότερο που έχετε να κάνετε αν προσβληθείτε από αυτό το malware, είναι να προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας. Ξεχάστε το, θα χάσετε τον χρόνο σας καθώς είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία.

Η εταιρεία ασφαλείας Bitdefender ανέπτυξε ένα εργαλείο Anti-CryptoLocker και το διανέμει δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS