ΑρχικήinetΈκλεισε και το Black Market Reloaded, Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια

Έκλεισε και το Black Market Reloaded, Τώρα κλαίνε όλα τα αλάνια

Νέο πλήγμα για το DarkWeb και τους διαδικτυακούς dealers.
Σήμερα ο ιδιοκτήτης του Black Market Reloaded, (άλλη μια υπόγεια ναρκοαγορά, ανταγωνιστής του Silk Road) ανακοίνωσε το κλείσιμο της ιστοσελίδας καθώς ανακαλύφθηκαν διαρροές ασφαλείας. Το γεγονός σηματοδοτεί το τρίτη κλείσιμο ιστοσελίδας πώλησης ναρκωτικών σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά το Atlantis και το Silk Road.

black_market_reloaded

Ένα μήνυμα με τίτλο “Το τέλος του δρόμου,” ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας BMR, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “backopy,” παραδέχτηκε ότι ένας άλλος διαχειριστή του site είχε κλέψει τον κώδικα της ιστοσελίδας και την είχε διαρρεύσει online. Στο σύντομο μήνυμα (φαίνεται παρακάτω) ο backopy αναφέρει ότι η ιστοσελίδα είχε παραβιαστεί από έναν διαχειριστή του Virtual Private Server (VPS) κατά τις πρώτες ημέρες της αγοράς του.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν η ιστοσελίδα δεν μπορεί να λειτουργήσει πια,” ανεφέρε ο backopy.

Η διαδικτυακή ναρκοαγορά “άνοιξε” γύρω στον Ιούνιο του 2011, σαν ανταγωνιστής του περίφημου Silk Road. Το  Silk Road κατασχέθηκε από το FBI νωρίτερα αυτό το μήν . Αν και δεν είχε τόσους πολλούς πελάτες, όπως το Silk Road, οι αρχές εκτιμούν ότι έκανε πωλήσεις 1.200.000.000 δολαρίων από το Γενάρη του 2011. Στα διαδικτυακά ράφια του BMR υπήρχαν όλα τα ναρκωτικά καθώς και αρκετά πυροβόλα όπλα.

O Backopy ανέφερε ότι η ταυτότητα των χρηστών του site δεν έχει αποκαλυφθεί και ότι δεν γνωρίζει πραγματικά πόσος από τον κώδικα της ιστοσελίδας έχει διαρρεύσει.

“Ο κώδικας είχε δεσμούς με την υπόλοιπη υποδομή” ανέφερε ο Backopy . “Δεν θα ήταν σοφό να αφήσω την ιστοσελίδα να τρέχει.”

Ο κώδικας εμφανίστηκε σε ένα γερμανικό forum από ένα άτομο με το ψευδώνυμο “dosadmin” που τον δημοσίευσε σε κοινή θέα, όπως αναφέρει το Forbes.

Μετά το κλείσιμο του Atlantis και του Silk Road, πολλοί πωλητές και αγοραστές φέρεται να είχαν μετακομίσει στο ΒΜΡ  για να συνεχίσουν την δράση τους. Σε μία δημοσίευση, κάποιος που ανέφερε ότι ήταν εκπρόσωπος του Atlantis ανέφερε ότι τα μέλη του BMR είχαν σχεδόν διπλασιαστεί κατά τις δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο Silk Road.

Ο λόγος βέβαια που έκλεισε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορεί να μην έχει καμία σχέση με αυτή που προβάλει ο ιδιοκτήτης του. Η επίθεση των Αρχών στο Silk Road και το κλείσιμο του απέδειξε ότι είναι πολύ δύσκολοι καιροί για διαδικτυακούς Escobar.

backopy

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS