ΑρχικήinetΔημιουργήστε το δικό σας Hotspot χρησιμοποιώντας την Ethernet Connection του ξενοδοχείου σας

Δημιουργήστε το δικό σας Hotspot χρησιμοποιώντας την Ethernet Connection του ξενοδοχείου σας

wifi

Πήγατε διακοπές το καλοκαίρι πληρώνοντας ένα σωρό χρήματα στο ξενοδοχείο σας, αλλά το Wi-Fi του ήταν σαν να είσαστε σε μια πολυσύχναστη τουαλέτα? Παιδευόσαστε βρίζοντας τις διακεκομμένες συνδέσεις και τις ταχύτητες του ξενοδοχείου που έμοιαζαν με dialup της δεκαετίας του ’90?

Ανεξάρτητα από τη θέση του δωματίου σας, αν είναι μονόκλινο ή με πισίνα ή προεδρική σουίτα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το δωμάτιο σας να έχει ethernet. Με αυτή την ενσύρματη σύνδεση, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ασύρματο δίκτυο σας που θα δέχεται μόνο εσάς και σε απευθείας σύνδεση.

Εναλλακτικό σενάριο είναι, να έχετε πληρώσει μία καλή wi-fi σύνδεση, ας πούμε σε ένα αεροδρόμιο, και να θέλετε να την μοιραστείτε με τους φίλους σας, χωρίς να ξοδέψετε περαιτέρω χρήματα.

Έχετε βασικά δύο επιλογές: Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας ή ένα Wi-Fi router ταξιδιού.

Wi-Fi router: Το Asus WL-330NUL N150 είναι ένα μικρό ασύρματο σημείο πρόσβασης που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως USB Ethernet Adapter για ultrabooks και MacBook Airs χωρίς ethernet θύρες. Απλά συνδέστε το εν λόγω USB καλώδιο δικτύωσης, να δημιουργήσετε ένα δίκτυο Wi-Fi με κωδικό πρόσβασης, και να απολαύσετε γρήγορη ασύρματη σύνδεση στο Internet που δεν θα μοιράζεστε με τους άλλους ένοικους του ξενοδοχείου.

asus-AdapterΕάν δεν ταξιδεύετε αρκετά για να δικαιολογήσετε τα χρήματα αγοράς ενός  router τσέπης όπως ο παραπάνω, μπορείτε να μετατρέψετε τον υπολογιστή σας σε ένα ασύρματο σημείο πρόσβασης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλώδιο ethernet, μια επίσκεψη στο πάνελ του Συστήματος Προτιμήσεων (για το OS X και Windows), ή να κατεβάσετε ένα μικρό προγραμματάκι (για Windows). Εδώ να σας ενημερώσουμε ότι κάθε wifi hardware συσκευή είναι σαφώς δέκτης αλλά είναι και πομπός. Πώς άλλωστε νομίζετε ότι στέλνετε δεδομένα στο ασύρματο διαδίκτυο? Αρα κατά συνέπεια το wifi του laptop σας μπορεί κάλλιστα να γίνει router και να μοιράζει ασύρματα την ενσύρματη σύνδεση που έχει εκείνη την στιγμή.

OS X: Απ

Από System Preferences κάντε κλικ στο Share. Επιλέξτε Κοινή χρήση Internet [Internet Sharing] από τη λίστα στα αριστερά. Ρυθμίστε το “Μοιραστείτε τη σύνδεσή σας από” [Share your connection from] σε ethernet ή στην περίπτωση ενός MacBook Air, σε USB ethernet. Καθορίστε τον τύπο του κοινόχρηστου δίκτυου σε “ασύρματο” στο τίτλο “Για υπολογιστές που χρησιμοποιούν” [To computers using]  τσεκάροντας το “Wi-Fi”. Κάντε κλικ στο κουμπί  Wi-Fi  Επιλογές [Wi-Fi Options] και θα εμφανιστεί ένα παράθυρο για να ορίσετε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας. Μόλις αυτές έχουν οριστεί, πατήστε ΟΚ.

Τώρα ενεργοποιήσετε την Κοινή χρήση Internet [Internet Sharing] και θα είστε σε θέση να συνδεθείτε στο νεοσύστατο Wi-Fi δίκτυό σας από όλα τα tablets σας, smartphones σας, laptop σας, και τα media streamers σας.

Windows: Πηγαίνετε στο “Πίνακα Ελέγχου” [Control Panel] και από εκεί στο “Κέντρο Δικτύου και κοινής χρήσης” [Network and Sharing Center]. Κάντε κλικ στο “Διαχείριση ασύρματων δικτύων” [Manage wireless networks]. Στο νέο παράθυρο κάντε κλικ στο “Προσθήκη” [Add]. Επιλέξτε το “Δημιουργία δικτύου ad hoc” [Create an ad hoc network]. Στο παράθυρο αυτό θα δείτε κάποιες πληροφορίες για τα Ad Hoc δίκτυα, πατήστε “Επόμενο” (Next) για να συνεχίσετε. Δώστε τις απαραίτητες πληροφορίες όπως “Όνομα δικτύου” [Network name], “Τύπος ασφάλειας” [Security type] και το “Κλειδί ασφαλείας” [Security key].  Κάντε αποθήκευση των επιλογών σας. Πατήστε “Επόμενο” [Next]…… Το δίκτυο έχει δημιουργηθεί και είναι πλέον έτοιμο για χρήση. Πατήστε “Κλείσιμο” [Close] για να κλείσετε το παράθυρο. Τώρα μένει να μοιραστείτε την σύνδεσή σας …..
Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προσαρμογέα δικτύου και επιλέξτε “Ιδιότητες” [Properties]. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα “Κοινή Χρήση” [Sharing] και τικάρετε την επιλογή “Να επιτρέπεται η σύνδεση άλλων χρηστών του δικτύου μέσω της σύνδεσης Internet αυτού του υπολογιστή” [Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection].  Πατήστε Οκ και τελειώσατε, αυτή την στιημή μοιράζετε την σύνδεση σας ασύρματα.
(Οι φίλοι μας με windows 8 θα μπερδευτούν αρκετά αφού κάποιες εντολές από τις παραπάνω είναι απενεργοποιημένες στα Win8 και θα πρέπει να τις επανεμφανίσετε μέσα από το Command Prompt, αλλά αυτή είναι  μία άλλη ιστορία που θα την αναλύσουμε σε άλλο post.

Ανα όλα αυτά σας φαίνονται βουνό, τότε κάντε λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος Thinix WiFi Hotspot (κοστίζει $13 δολάρια Αμερικής). Τρέξτε το και κάντε κλικ στην καρτέλα Διαμόρφωση [Configure tab]. Ορίστε το όνομα του ασύρματου hotspot σας στο πεδίο SSID. Προσθέστε ενα κωδικό πρόσβασης στο πεδρίο ασύρματο κλειδί [Wireless Key] και αποθηκεύστε τις επιλογές σας. Κάντε κλικ στο μεγάλο κουμπί Start Hotspot στο πάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος και ετοιμαστείτε να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Internet.

thinix-hotspot

Φυσικά, αν το ξενοδοχείο σας δε έχει σύνδεση ethernet στο δωμάτιό σας, τότε είστε κολλημένοι με την κακής ποιότητας Wi-Fi σύνδεση. Σε αυτό το σημείο είναι πιθανώς καλύτερα να πάτε σε κάποιο τοπικό καφέ που παρέχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.Να σημειώσουμε εδώ ότι σε ορισμένα μη δωρεάν hot-spot, όσοι έχετε σύνδεση forthnet μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς σας για να συνδεθείτε δωρεάν.

Αν ταξιδεύετε συχνά, ίσως να θέλετε να επενδύσετε σε μία σύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας ή να προσθέσετε σύνδεση internet στο πρόγραμμα του smartphone σας. Εάν τα ταξίδια σας σχετίζονται με την εργασία, ο εργοδότης σας θα θέλει πιθανώς να πληρώσει για αυτό. Ειδικά όταν του πείτε ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε μια σημαντική έκθεση, επειδή είστε παγιδευμένοι σε μία ασύρματο σύνδεση που σέρνεται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS