ΑρχικήinetΟμοσπονδιακοί αναγγέλλουν κατηγορίες σε 13 Anonymous για την OpPayback

Ομοσπονδιακοί αναγγέλλουν κατηγορίες σε 13 Anonymous για την OpPayback

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες (PDF) εναντίον 13 ατόμων την Πέμπτη. Κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν τους Anonymous να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε αρκετές ιστοσελίδες υψηλού προφίλ.

oppayback
Οι επιθέσεις, πραγματοποιήθηκαν από το Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιανουάριο του 2011, στα πλαίσια της επιχείρησης “OpPayback” (Operation Payback). Οι εταιρείες που επλήγησαν ήταν η Recording Industry Association of America, η Motion Picture Association of America, η Visa, η MasterCard, η Bank of America διάφορα δικηγορικά γραφεία, καθώς και μια ιστοσελίδα μέλους του μουσικού συγκροτήματος KISS (του Gene Simmons).

Η Operation Payback πραγματοποιήθηκε για αντίποινα του κλεισίματος του Pirate Bay και κατά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αρνήθηκαν να δέχονται πληρωμές που είχαν σαν προορισμό το WikiLeaks.

Τα 13 άτομα που κατηγορούνται βοήθησαν στον συντονισμό των επιθέσεων και τον τρόπο συμμετοχής εθελοντών hackers. Μια από τις κατηγορίες αναφέρει ότι κατεύθυναν τους εθελοντές συμμετέχοντες να κατεβάζουν το δωρεάν λογισμικό γνωστό Low Orbit Ion Cannon, ή LOIC για να τους βοηθήσουν στις στοχευμένες DDoS επιθέσεις τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS