ΑρχικήinetΕίναι επίσημο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε το SSL Key της Lavabit

Είναι επίσημο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε το SSL Key της Lavabit

secureΕίναι επίσημο πια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε από την Lavabit, όλα τα αρχεία του Snowden και το SSL κλειδί για την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων του.

Φυσικά, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που όλοι σκέφτηκαν όταν άκουσαν ότι η εταιρεία αλληλογραφίας που χρησιμοποιούσε ο Snowden έκλεισε.

Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που δημοσίευσε το Wired, η Lavabit αρνήθηκε να παραδώσει τα ιδιωτικά SSL κλειδιά που ήταν για την προστασία όλης της web κυκλοφορίας στην ιστοσελίδα, παρά την δικαστική απόφαση και τα πρόστιμα. Τελικά, ο ιδιοκτήτης της Lavabit αποφάσισε να κλείσει την υπηρεσία, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει ότι είναι σωστό.

Οι αναφορές δείχνουν ότι επιδόθηκε στην Lavabit  ένα αίτημα στις 28 Ιουνίου, που ζητούσε να δώσει στην κυβέρνηση πληροφορίες του e-mail του Snowden. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητούσε πληροφορίες για τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και την διεύθυνση IP που χρησιμοποιείτο για πρόσβαση στο φάκελο εισερχόμενα.

Ο Ladar Levison δεν συμμορφώθηκε με την εντολή της κυβέρνησης.

Έτσι κατά τα μέσα Ιουλίου ο εισαγγελέας με ένα ένταλμα έρευνας απαίτησε την ανάκτηση όλων των αναγκαίων πληροφοριών για την αποκρυπτογράφηση των επικοινωνιών που αποστέλλονται προς και από την Lavabit, συμπεριλαμβανομένων και των κλειδιών κρυπτογράφησης SSL.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS