ΑρχικήinetΦυτό TomTato - παράγει ντομάτες και πατάτες μαζί

Φυτό TomTato – παράγει ντομάτες και πατάτες μαζί

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία Thompson και Morgan παρουσιάσε τους πελάτες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Ζηλανδία, ένα πραγματικά εκκεντρικό υβριδικό φυτό που ονομάστηκε TomTato ή η Potato Tom (από τις αγγλικές λέξεις tomato και potato).

Όπως αναφέρεται στο παραπάνω βίντεο, αυτό τι υβριδικό φυτό παράγει τόσο τομάτες όσο και πατάτες. Το πρώτο αναπτύσσεται μεταξύ των φύλλων του φυτού, το τελευταίο στο υπέδαφος. Πως γίνεται αυτό?

Το CBS News μας λέει ότι το φυτό αυτό δημιουργήθηκε με μόσχευμα, δηλαδή μια διαδικασία που περιλαμβάνει το συνδυασμό του υπέργειας ανάπτυξης ενός φυτού με τις ρίζες ενός άλλου.

Έτσι, σε αντίθεση με ό, τι ορισμένοι μπορεί να πουν κατά την πρώτη ακρόαση του βίντεο, το TomTato δεν είναι γενετικά τροποποιημένο.

Προφανώς, η TomTato είναι αρκετά ανθεκτική και μπορεί να καλλιεργηθεί είτε σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Και φυσικά είναι φυτό μονοετές, αφού έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να το ξεριζώσεις για να πάρεις τις πατάτες.

Σημείωση του συντάκτη: Ισως και να έχουν δίκιο οι επιστήμονες στην Tompson and Morgan και το φυτό συνολικά να μην είναι γεννετικά τροποποιημένο, αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι τα αρχικά μοσχεύματα που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν γεννετικά τροποποιημένα. Προσωπικά πάντως όλοι εμείς, ακόμα ψάχνουμε στην αγορά να βρούμε τομάτες και πατάτες να έχουν την πλούσια γεύση που θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS