ΑρχικήinetΗ F-Secure μας παρουσιάζει τους ψηφιακούς James Bond

Η F-Secure μας παρουσιάζει τους ψηφιακούς James Bond

digital-securityΤο παρακάτω infographic από την εταιρεία ασφαλείας F-Secure, μας παρουσιάζει μερικά από πιο εξελιγμένα malware που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.

Το πιο τρομακτικό μέρος είναι το γεγονός ότι στους δημιουργούς των κακόβουλων λογισμικών φιγουράρουν σημαντικά ονόματα όπως οι ΗΠΑ, που ξεχνούν ότι αυτά τα σούπερ ψηφιακά όπλα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε λάθος χέρια. Για παράδειγμα, το Stuxnet, ένα εξελιγμένο worm που αναπτύχθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ και είχε σαν στόχο ιρανικές οργανώσεις και εταιρείες, έχει πλέον περάσει στα χέρια των hackers. Ας μην αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή το Stuxnet είναι πολύ πιο εξελιγμένο από το αρχικό.

Τον περασμένο Ιούνιο εμφανίστηκε ένα νέο malware, με το όνομα Flame, ενώ τον Αύγουστο εμφανίστηκε ο ιός Gauss, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Kaspersky μόλυνε πολύ περισσότερους υπολογιστές από ότι το Flame .

Μπορεί βέβαια, εταιρείες σαν την Kaspersky ή την F-Secure να υπερβάλλουν μερικές φορές απλώς και μόνο επειδή όσο πιο φοβισμένοι είμαστε τόσο περισσότερο θα αγοράζουμε τα λογισμικά τους, όμως ακόμα και έτσι να είναι οι συγκεκριμένοι ιοι υπάρχουν και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Είναι ψηφιακά όπλα και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε μεμονωμένους χρήστες αλλά και για επιθέσεις εναντίων κρατών.

Ρίξτε μια ματιά στο infographic που περιγράφει πολλές από τις τρέχουσες ψηφιακές απειλές. Η F-Secure βέβαια παραλληλίζει τα κατασκοπευτικά λογισμικά με τον James Bond. Ίσως βέβαια στην επόμενη ταινεία του να τον δούμε να πραγματοποιεί phishing επιθέσεις προσπαθώντας να διαμοιράσει ένα πολύ εξελιγμένο Gauss.

Δείτε το infographic. Κλικ για μεγέθυνση

f secure

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS