ΑρχικήinetRicoh Theta, η πρώτη κάμερα μαζικής παραγωγής για σφαιρική πανοραμική φωτογράφηση

Ricoh Theta, η πρώτη κάμερα μαζικής παραγωγής για σφαιρική πανοραμική φωτογράφηση

Αν σας αρέσουν οι σφαιρικές απόψεις τότε η Ricoh έχει μια συσκευή ειδικά για σας. Ονομάζεται Theta και είναι μια λεπτή, εύχρηστη κάμερα με δύο fish-eye φακούς, μία στο μπροστινό και μία στο πίσω μέρος.

ricoh

Η συσκευή έχει ένα διπλωμένο οπτικό σύστημα, με ένα πρίσμα στο κέντρο να κατευθύνει το φως σε δύο αισθητήρες εικόνας. Το κουμπί λειτουργίας και ένας διακόπτης on/off υπάρχει στο πλάι. Διαθέτει μια micro-USB θύρα και τρύπα για τρίποδο στο κάτω μέρος. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει από απόσταση 10 cm στο άπειρο, και έχει ISO100 – 1600.

ricoh-theta-18

Η κάμερα συγχρονίζεται με smartphones μέσω Wi – Fi μέσω μιας ειδικής εφαρμογής. Η Theta θα είναι συμβατή με το iPhone 4S και 5 που τρέχει iOS 6 ή και παλαιότερη έκδοση (πιθανώς θα πέρνει αναβαθμίσεις για να είναι συμβατή και με νέες εκδόσεις του smartphone της Apple). Η Ricoh δεν ξέχασε βέβαια την κοινότητα Android, και υπόσχεται να παρέχει συμβατότητα μέχρι το τέλος του 2013.

ricoh-theta-14

Χρησιμοποιώντας το Theta με το iPhone app, οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν το μέγεθος και το σχήμα της φωτογραφίας πριν από την ανεβάσουν σε κοινωνικά δίκτυα. Η συσκευή κάνει χρήση της τεχνολογίας GPS του iPhone για να δίνει geo-tag στις φωτογραφίες. Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης του κλείστρου, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την κάμερα σε κάποιο σημείο και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την εφαρμογή του iPhone για τραβήξετε μια σκηνή.

Η Theta θα είναι διαθέσιμη για προ -παραγγελίες κατευθείαν από την Ricoh από αυτό το μήνα στη Γαλλία και τη Γερμανία. Η τιμή της 399 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS