ΑρχικήinetΑνακαλύφθηκε το πρώτο malware για Windows Phones από την F-Secure

Ανακαλύφθηκε το πρώτο malware για Windows Phones από την F-Secure

Όλα δείχνουν ότι ανακαλύφθηκε το πρώτο malware την πλατφόρμα των Windows phones. Το κακόβουλο λογισμικό συμπεριλαμβάνεται σε μια σουίτα εργαλείων που ονομάζεται FinFisher. Τα “εργαλεία” προέρχονται από μια εταιρεία που ονομάζεται Gamma Group και χρησιμοποιείται για σκοπούς παρακολούθησης.

Ένα από τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στη σουίτα, ονομάζεται FinSpy Mobile και απευθύνεται σε πολλές κινητές πλατφόρμες, όπως Android, BlackBerry, iOS και Windows Phone. Η εφαρμογή επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών από τη μολυσμένη συσκευή.

finf_4

Σύμφωνα με την F-Secure, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο εργαλείο έρχεται για το λειτουργικό σύστημα των Windows Phones της Microsoft.

Η F-Secure δημοσίευσε μια παρουσίαση της σουίτας FinFisher και λεπτομέρειες για την χρήση του FinSpy Mobile, μεταξύ άλλων.

Προφανώς, το κακόβουλο λογισμικό προσφέρει καταγραφή όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων e-mail, εντοπίζει την θέση, παρακολουθεί κλήσεις και γενικότερα όλες τις βασικές επικοινωνίες, SMS/MMS, αρχεία καταγραφής κλήσεων, και λοιπά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS