ΑρχικήinetΚλείνει και η Groklaw για την NSA

Κλείνει και η Groklaw για την NSA

Σε προηγούμενη μας δημοσίευση αναφέραμε ότι η κρυπτογραφημένη υπηρεσία email που χρησιμοποιούσε ο Edward Snowden σταμάτησε να λειτουργεί όταν ο ιδρυτής της δέχτηκε πιέσεις για να παρέχει πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες.

groklaw

Σειρά έχει, ένα άλλο διάσημο blog, το Groklaw που κλείνει λόγω απειλών για επιτήρηση των emails.

Η Pamela Jones, ιδρύτρια της ιστοσελίδας, αναφέρει ότι ήδη σκεφτόταν αρκετές εβδομάδες, προσπαθώντας να βρει ένα τρόπο για να συνεχίσει.

“Και το συμπέρασμα που έχω φτάσει είναι ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να συνεχίσω με το Groklaw, πράγμα που είναι εξαιρετικά λυπηρό.”

“Μας λένε ότι αν θελετε να στείλετε ή να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από έξω από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να διαβαστεί. Αν είναι κρυπτογραφημένο, θα το κρατήσουν για πέντε χρόνια, πιθανώς με την ελπίδα ότι με τις νέες τεχνολογίες, θα είναι σε θέση να το αποκρυπτογραφήσουν παρά τη θέλησή σας και χωρίςνα το γνωρίζετε. Η Groklaw έχει αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, ” αναφέρει η Jones.

Επιπλέον, αναφέρει ότι αισθάνεται “στενόχωρα”, επειδή η αλληλογραφία της, δεν είναι ιδιωτική. “Δεν θα περιμένουμε έναν ξένο για να διαβάσει τις ιδιωτικές μας επικοινωνίες που έχουμε με κάποιον έναν φίλο,” συνεχίζει η Jones και προφανώς  αναφέρει τους αναγνώστες της Groklaw σαν φίλους και την NSA σαν ξένο.

Η Groklaw είναι μια ιστοσελίδα που καλύπτει νομικές ειδήσεις και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS