ΑρχικήinetΘυμάστε το νομοσχέδιο SOPA; Κακά νέα, έρχεται μεταμφιεσμένο

Θυμάστε το νομοσχέδιο SOPA; Κακά νέα, έρχεται μεταμφιεσμένο

Όταν το νομοσχέδιο SOPA καταψηφίστηκε πριν από μερικούς μήνες, πολλοί χάρηκαν, θεωρώντας ότι ο πόλεμος τελείωσε. Ήταν όμως μια νίκη στην μάχη και ο πόλεμος καλά κρατεί.

Το νομοσχέδιο Stop Online Piracy Act έχει σαν στόκο να “σπάσει” σε τροπολογίες και να περάσει με αυτόν τον τρόπο στην νομοθεσία των ΗΠΑ και όχι μόνο όπως αναφέρει το RT.

sopa

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ λοιπόν, ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει τις ποινές για τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων μέσω streaming. Η συγκεκριμένη διάταξη υπήρχε μέσα στο νομοσχέδιο SOPA.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Εμπορίου, το Internet Policy Task Force ζητάει από το Κογκρέσο να επανεξετάσει ένα σημαντικό τμήμα του SOPA που θα μπορούσε να επιφέρει κυρώσεις σε όσους ανεβάσετε περιεχόμενο σε υπηρεσίες streaming.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος ανεβάζει ένα βίντεο στο YouTube και δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα θα μπορούσε να υποστεί τις κυρώσεις του νόμου.
Ο σημερινός νόμος θέλει την παράβαση να είναι πλημμέλημα. Αν αλλάξει όμως με την προσθήκη της συγκεκριμένης διάταξης η ίδια παράβαση θα θεωρείται κακούργημα, οπότε οι ποινές θα είναι πολύ πιο αυστηρές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS