ΑρχικήinetSOL: Το ηλιακό Ubuntu laptop των 350 δολαρίων

SOL: Το ηλιακό Ubuntu laptop των 350 δολαρίων

Η WeWi Telecommunications, Inc ανέπτυξε το SOL, ένα φορητό υπολογιστή που δεν βασίζεται στο ηλεκτρικό ρεύμα για την τροφοδότηση του. Το SOL είναι ένας Ubuntu Linux-powered υπολογιστής, εξοπλισμένος με ένα αποσπώμενο ηλιακό πάνελ, το οποίο όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του θα παρέχει έως και 10 ώρες διάρκεια ζωής στην μπαταρία μετά από μόλις δύο ώρες στον ήλιο.

SOL_Black-Mamba2.87-copy2
Η WeWi ισχυρίζεται ότι το SOL στην πραγματικότητα δεν θα πρέπει να συνδεθεί ποτέ με μια ηλεκτρική πρίζα για να φορτιστεί, και ότι θα εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και σε περίπτωση κάποιος θέλει να συνεχίσει να δουλεύει μέχρι αργά τη νύχτα. Το ηλιακό πάνελ του μπορεί να αποκολληθεί και να συνδεθεί με ένα καλώδιο επέκτασης, ώστε να μπορείτε να φορτίζεται τον υπολογιστή ακόμα και αν είστε μέσα σε κλειστό χώρο.

Εκτός από το οικονομικό όφελος του ιδιοκτήτη, οι ηλιακοί συλλέκτες του SOL βοηθάνε το περιβάλλον με τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, κάθε υπολογιστής SOL θα μπορούσε να αποτρέψει περίπου έναν τόνο εκπομπών CO2 ο οποίος απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ζωής του, απλά με το να μην φόρτιζεται αποκλειστικά από την πρίζα.

Το SOL τρέχει με έναν επεξεργαστή Intel Atom D2500 1.86 GHz Duo Core επεξεργαστή με το chipset της Intel 945GSE.
Ο δίσκος του είναι 320GB και έρχεται με προσωρινή μνήμη στα 2-4 GB DDRIII SDRAM, ανάλογα με το τι ο αγοραστής επιλέγει.

ubuntu_SOL

Το λειτουργικό του όπως προαναφέραμε είναι Ubuntu που έρχονται προ εγκατεστημένα μαζί με μια σειρά από εργαλεία παραγωγικότητας, αλλά η WeWi δηλώνει ότι αν χρειαστεί μπορείτε να εγκαταστήσετε ότι άλλο λειτουργικό σύστημα επιθυμείτε.

Η SOL χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel GMA3600 και έχει μια οθόνη LCD HD 13,3 ιντσών. Οι σχεδιαστές του είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα αδειάζει την μπαταρία πολύ γρήγορα. Ο φορητός υπολογιστής διαθέτει κάμερα 3MP στο μπροστινό μέρος, δύο ηχεία και ένα εσωτερικό μικρόφωνο για online συνομιλίες και βίντεο, καθώς και εισόδους για USB 2.0, ακουστικά, και HDMI, μεταξύ άλλων. Για τη σύνδεση σας με το Διαδίκτυο, διαθέτει Wi-Fi 3G/4G/LTE, καθώς και συνδέσεις για GPS και Bluetooth.

Η WeWi δεν έχει αποκαλύψει πότε θα κυκλοφορήσει το νέο της δημιούργημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS