ΑρχικήinetΤο πρώτο μπιφτέκι με κρέας in vitro

Το πρώτο μπιφτέκι με κρέας in vitro

111102_meat_SAW_Σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει εντός των προσεχών ημερών στο Λονδίνο θα ψηθεί επιτόπου και θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες το πρώτο μπιφτέκι με κρέας «in vitro».  Πρόκειται για ένα μπιφτέκι με βάση μυϊκό ιστό μόσχου που «γεννήθηκε» στο εργαστήριο.

 

Οικολογικό αλλά νόστιμο;

 

Το κρέας «in vitro» υπόσχεται να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και προς τα ζώα μειώνοντας τον πόνο και την ταλαιπωρία τους ενώ παράλληλα ελπίζεται ότι θα λύσει και το πρόβλημα έλλειψης τροφής που ταλανίζει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες. Το ερώτημα όμως είναι εάν ο πληθυσμός θα δεχθεί να το καταναλώσει.

 

Το μπιφτέκι εργαστηρίου δημιουργήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Ποστ. Αποτελείται από λωρίδες μυϊκού ιστού μόσχου οι οποίες καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή το πού θα γίνει η εκδήλωση ούτε το ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή. Αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρίσκονται και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο εργαστηριακό κρέας.

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS