ΑρχικήinetHoax πέθανε τον Jackie Chan

Hoax πέθανε τον Jackie Chan

jackie chanΟ Jackie Chan πέθανε κατά τη διάρκεια γυρίσματος μιας πολύ επικίνδυνης σκηνής σε μια ταινία που στην Αυστρία.

Η είδηση κυκλοφορεί online και κάνει πάταγο. Και όχι μόνο κυκλοφορεί αλλά κυκλοφορεί και από “σοβαρές” ιστοσελίδες οι οποίες θεώρησαν περιττό να διασταυρώσουν το γεγονός. Στο Twitter ο δημοφιλής ηθοποιός, εξακολουθεί να είναι νεκρός…

Το συγκεκριμένο hoax ποντάρει εκεί που ποντάρουν όλα, στο όνομα μιας δημοσιότητας, ή στη δημιουργία εντυπωσεων, συναισθημάτων κλπ. Ο απώτερος σκοπός είναι η συλλογή clicks. Clicks σημαίνει χρήματα στο διαδίκτυο και οι απατεώνες εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, Jackie Chan νεκροί φήμες συνεχίζουν να κάνουν τους γύρους σε απευθείας σύνδεση, ακόμη και αν ο ίδιος ο ηθοποιός πήρε το χρόνο έξω για την αντιμετώπισή τους στο τέλος του περασμένου μήνα.

Η αιτία του υποτιθέμενου θανάτου αυτή τη φορά, ήταν πολύ κοντά στην αλήθεια. Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι ο ηθοποιός γυρίζει μόνος του τις επικίνδυνες σκηνές. Έτσι αυτή τη φορά το εφευρετικό μυαλό του απατεώνα σκέφτηκε να ανεβάσει τον ηθοποιό σε ένα 12-όροφο κτίριο και από κει να πέσει και να σκοτωθεί.

Προσέξτε λοιπόν, πριν αρχίσετε να διαδίδεται μια είδηση φροντίστε να διασταυρώνετε τις πηγές σας ούτως ώστε να είστε σίγουρη για την αξιοπιστία της. Η αναπαραγωγή ενός hoax στην καλύτερη περίπτωση βοηθάει τον απατεώνα να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Γιατί στην χειρότερη, μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες σε κάποια κακόβουλη ιστοσελίδα που περιέχει και διανέμει malware.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS