ΑρχικήinetΗ OVH παραδέχεται ότι παραβιάστηκε και προτρέπει τους χρήστες της να αλλάξουν...

Η OVH παραδέχεται ότι παραβιάστηκε και προτρέπει τους χρήστες της να αλλάξουν κωδικό

hacker

Η Γαλλική web-hosting εταιρεία OVH αναφέρει ότι παραβιάστηκε και προτρέπει όλους τους πελάτες της από την Ευρώπη να αλλάξουν άμεσα κωδικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, που βγήκε στο internet χθες, στις 22/07/2013 η εταιρεία OVH, που έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο στο web-hosting στην Γαλλία, διαπίστωσε παραβίαση του εσωτερικού της δικτύου στα γραφεία της στην πόλη Roubaix.

Ως αποτέλεσμα της παραβίασης του εσωτερικού της δικτύου , οι hackers ήταν σε θέση να  υποκλέψουν το email ενός από τους διαχειριστές του συστήματός τους, από εκει μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εσωτερική VPN ενός άλλου υπαλλήλου και στην συνέχεια στην να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα από τους διαχειριστές τους που ασχολείται με το internal backoffice.

Φυσικά πιστέυουμε ότι όλα αυτά τα βήματα έγιναν, για να κάθονται να μας τα αναλύουν ένα προς ένα. Αλλωστε στην συνέχεια αναφέρουν ότι υποπτεύονται ότι οι hackers απόκτησαν πρόσβαση και κατέβασαν την Ευρωπαική βάση δεδομένων των πελατών τους , καθώς επίσης απόκτησαν πρόσβαση και  στην εγκατάσταση του συστήματος server τους στον Καναδά.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η Ευρωπαική βάση δεδομένων των πελατών τους περιέχει επώνυμα, μικρά ονόματα, ψευδόνυμα, διευθύνσεις,πόλη, χώρα, τηλέφωνα, fax και τους κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης [surname, first name, nic, address, city, country, telephone, fax and encrypted password]  .

Ευτυχώς, η εταιρεία δεν αποθηκεύει στοιχεία της πιστωτικής κάρτας. Όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, είναι κρυπτογραφημένα με το SHA-512 αλλά παρόλα αυτά προτρέπει όλους τους πελάτες της να αλλάξουν άμεσα κωδικό πρόσβασης.

Όσοι λοιπόν έχετε server, ή απλό χώρο ή vpn ή οτιδήποτε άλλο στην OVH μην το αμελήστε αν δεν θέλετε να χάσετε τα site σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS