ΑρχικήinetΣήμερα είναι η 30η επέτειος του αρχικού Nintendo Entertainment System

Σήμερα είναι η 30η επέτειος του αρχικού Nintendo Entertainment System

H σημερινή Δευτέρα σηματοδοτεί την 30η επέτειο του αρχικού Nintendo Entertainment System. Ξεκίνησε στην Ιαπωνία στις 15 Ιουλίου 1983, σαν Famicom, και άλλαξε πολλά στον τρόπο που παίζαμε τα επόμενα χρόνια. Μια απλή 8-bit κονσόλα που όμως κατέχει μερικά από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της παιδική μας ηλικίας, και πάρα πολλά δημοφιλή franchises, όπως το Super Mario Bros με 200.000.000 πωλήσεις, το Pokemon με 155.000.000 πωλήσεις, το Zelda και Donkey Kong.mario 8 bit

Η Η Nintendo που ακολούθησε την Famicom, ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, 1889 στο Κιότο της Ιαπωνίας από τον Φουσατζιρόου Υιαμαούτσι για να παραγάγει τις χειροποίητες κάρτες χανάφουντα, για τη χρήση σε ένα ιαπωνικό παιχνίδι καρτών με το ίδιο όνομα. Με τη πάροδο του χρόνου, η Νιντέντο έγινε μια επιχείρηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών, και έχει αναδειχθεί σήμερα ως μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της παιχνιδο-βιομηχανίας.

Το ελληνικό τμήμα της Wikipedia αναφέρει για το Nintendo Entertainment System:

Το Nintendo Entertainment System (συχνά αναφέρεται ως NES ή απλά Nintendo) είναι μια οκτάμπιτη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, του 1985. Στην Ιαπωνία λέγεται Famicom (φάμικον) (Ιαπ: ファミコン) (famikon)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 οι άνθρωποι της Νιντέντο ξεκίνησαν να δουλεύουν με σκοπό να παράγουν μία νέα κονσόλα η οποία θα ήταν και φθηνή αλλά και θα είχε επεξεργαστική ισχύ. Ο εγκέφαλος της κονσόλας ήταν ο επεξεργαστής 6502 μαζί με μία συμπληρωματική μονάδα επεξεργασίας εικόνας.

Κατέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στις κονσόλες(1983) και έδωσε μια ακόμα ευκαιρία στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών που εκείνη την εποχή περνούσε τεράστια κρίση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS