ΑρχικήinetNokia Lumia 1020 smartphone με κάμερα 41 megapixel

Nokia Lumia 1020 smartphone με κάμερα 41 megapixel

lumia1020Ένα νέο μοντέλο smartphone με πρωτόγνωρες φωτογραφικές επιδόσεις και λειτουργικό Windows Phone 8 αποκάλυψε η εταιρεία Nokia. Ο λόγος για το Lumia 1020 το οποίο συνοδεύεται από μια πανίσχυρη κάμερα 41 megapixel και υπόσχεται να προσφέρει στον χρήστη δυνατότητες που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτές μέσω κινητού τηλεφώνου.
Στόχος της εταιρείας ήταν η δημιουργία μιας συσκευής που να ικανοποιεί και με το παραπάνω τις απαιτήσεις των χρηστών ενσωματώνοντας σε αυτήν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για τη λήψη φωτογραφιών. Άλλωστε τα smartphones σε ρόλο πολυεργαλείου και χάρη στην πολύ καλή ανάλυση που έχουν οι κάμερες των περισσότερων συσκευών, έχουν πλέον αντικαταστήσει τις φωτογραφικές μηχανές.

 

Δεύτερη απόπειρα με καλύτερο λειτουργικό

 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η φινλανδική εταιρεία επιχειρεί την ενσωμάτωση μιας κάμερας υπερυψηλής ανάλυσης. Πριν από περίπου έναν χρόνο, το Pureview 808 της Nokia έφερε επίσης κάμερα 41 megapixel, ωστόσο η περιορισμένη επιτυχία του ενδεχομένως να οφειλόταν στο ετεροχρονισμένο λειτουργικό του Symbian.

 

Το Lumia 1020 είναι ένα «καθαρόαιμο» Windows Phone χαρίζοντας στους χρήστες πρόσβαση σε περισσότερες από 160.000 εφαρμογές μέσω του Windows Phone Store. Το «φωτο-κινητό» είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, το οποίο χάρη σε έναν μηχανισμό από ρουλεμάν που επιτρέπουν στον φωτογραφικό αισθητήρα να «αιωρείται» και στο γυροσκόπιο της συσκευής, αποτρέπει τις «κουνημένες» λήψεις.

 

Το Lumia 1020 διαθέτει:

 

  • Κάμερα 41 megapixel με αισθητήρα PureView, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και δυνατότητα εγγραφής βίντεο ανάλυσης 1080p και φλας Xenon
  • Δεύτερη εμπρόσθια κάμερα 1,2 megapixel με ευρυγώνιο φακό
  • Οθόνη υπερευαίσθητης αφής 4,5 ινστών AMOLED PureMotion HD+, WXGA ανάλυσης 1280 x 768 pixels και με pixel density 334ppi, Clear Black, Nokia Glance Screen και γυαλί Gorilla Glass3
  • Διπύρηνο Qualcomm Snapdragon S4 επεξεργαστή 1.5GHz
  • Μνήμη RAM 2GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB και 7GB δωρεάν στο cloud
  • Bluetooth 3.0, Wi-Fi, NFC, LTE
  • Μπαταρία 2000.0 mΑh
  • To Nokia Pro Camera, το οποίο μέσα από μια σειρά εύχρηστων επιλογών τελειοποιεί το οπτικό αποτέλεσμα των λήψεων, μεταμορφώνοντας ακόμα και τον πιο άπειρο χρήστη σε επαγγελματία φωτογράφο
  • Το Nokia Rich Recording, το οποίο επιτρέπει την εγγραφή κρυστάλλινου ήχου χωρίς αλλοιώσεις ακόμη και μέσα σε υπερβολικά θορυβώδη περιβάλλοντα
  • Eνσωματωμένους χάρτες με δυνατότητα offline λειτουργίας

 

Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Nokia, που θα κυκλοφορήσει σε κίτρινο, λευκό και μαύρο χρώμα, συνοδεύεται από μια ειδική «θήκη» (PD-95G), η οποία προσφέρει στον χρήστη ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα για τη λήψη φωτογραφιών μέσω της εργονομικής λαβής και των κουμπιών που διευκολύνουν την όλη διαδικασία. Η εν λόγω θήκη δίνει στη συσκευή έναν αέρα φωτογραφικής μηχανής ενώ παράλληλα την τροφοδοτεί με επιπλέον ενέργεια μέσω της ενσωματωμένης μπαταρίας της.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις

Aναλυτές που δοκίμασαν τις επιδόσεις της νέας «υπερκάμερας» υποστηρίζουν ότι πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την καλύτερη κάμερα κινητού που κυκλοφορεί στην αγορά. Κάτι τέτοιο παρόλα αυτά, προσθέτουν, δεν αποτελεί παράγοντα που να διασφαλίζει την εμπορική επιτυχία της νέας συσκευής.

Πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε σε 25 χώρες η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης αγοράς IDC, γύρω από τους παράγοντες που καθορίζουν τις αγοραστικές τάσεις, έδειξε ότι η ανάλυση της κάμερας ενός κινητού βρίσκεται στη θέση νούμερο 15 των 23 βασικότερων χαρακτηριστικών. Στην κορυφή της κατάταξης, βρίσκονταν η ποιότητα ήχου, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η ασφάλεια της συσκευής και οι δυνατότητες πλοήγησης.

Το Nokia Lumia 1020 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Ιουλίου και να κάνει την εμφάνισή του σε Ευρώπη και Κίνα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

πηγή

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS