ΑρχικήinetE-Thrust το υβριδικό ηλεκτρικό αεροπλάνο του μέλλοντος

E-Thrust το υβριδικό ηλεκτρικό αεροπλάνο του μέλλοντος

E-ThrustΜηχανικοί και επιστήμονες από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία EADS και η Rolls-Royce εργάζονται τώρα για την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους που υπόσχεται να μετατρέψει πλήρως την εμπορική αεροπορία.

Το αεροσκάφος, που ονομάστηκε E-Thrust, είναι ένα αεροπλάνο που “φοράει” ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να καίει αποκλειστικά με καύσιμα, θα χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδότηση του.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του καινοτόμου αεροπλάνο εξηγούν ότι, χάρη στο υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το E-Thrust θα καίει σημαντικά λιγότερα καύσιμα από τα συμβατικά αεροσκάφη.

Έτσι και θα απελευθερώνει λιγότερες εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα αλλά και θα προκαλεί πολύ λιγότερη ηχορύπανση, αναφέρουν πηγές.

Σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, οι εργασίες για το έργο θα ολοκληρωθούν το 2050 το αργότερο.

Το ενδιαφέρον είναι, οι φήμες που θέλουν την EADS να προσπαθεί να αναπτύξει ένα αεροπλάνο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια που θα συλλέγεται από ηλιακούς συλλέκτες που θα έχει το ίδιο το αεροπλάνο.

E-Thrust-turbines-1

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS