15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

E-Thrust το υβριδικό ηλεκτρικό αεροπλάνο του μέλλοντος

E-ThrustΜηχανικοί και επιστήμονες από την ευρωπαϊκή αεροδιαστημική κοινοπραξία EADS και η Rolls-Royce εργάζονται τώρα για την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους που υπόσχεται να μετατρέψει πλήρως την εμπορική αεροπορία.

Το αεροσκάφος, που ονομάστηκε E-Thrust, είναι ένα αεροπλάνο που «φοράει» ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να καίει αποκλειστικά με καύσιμα, θα χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδότηση του.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και την κατασκευή του καινοτόμου αεροπλάνο εξηγούν ότι, χάρη στο υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το E-Thrust θα καίει σημαντικά λιγότερα καύσιμα από τα συμβατικά αεροσκάφη.

Έτσι και θα απελευθερώνει λιγότερες εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα αλλά και θα προκαλεί πολύ λιγότερη ηχορύπανση, αναφέρουν πηγές.

Σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, οι εργασίες για το έργο θα ολοκληρωθούν το 2050 το αργότερο.

Το ενδιαφέρον είναι, οι φήμες που θέλουν την EADS να προσπαθεί να αναπτύξει ένα αεροπλάνο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια που θα συλλέγεται από ηλιακούς συλλέκτες που θα έχει το ίδιο το αεροπλάνο.

E-Thrust-turbines-1

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *