ΑρχικήinetDECODE YOUR LIFE δωρεάν από την Hellas online το Ιδρύμα Mozilla...

DECODE YOUR LIFE δωρεάν από την Hellas online το Ιδρύμα Mozilla και το ΑΙΤ

deCode-your-lifeΑπό την 1η έως τις 3 Ιουλίου 2013 διοργανώνεται το </DECODE YOUR LIFE!> από την  hellas online. Θα είναι μια σειρά ενημερωτικών, διαδραστικών εργαστηρίων που θα δώσει σε μαθητές λυκείου και γυμνασιου την τεχνογνωσία “ώστε να γίνουν από απλοί χρήστες του internet, δημιουργοί του”.  Τα μαθήματα έχει αναλάβει το Ιδρύμα Mozilla και το ΑΙΤ. Η χρηματοδότηση έρχεται από την Hellas online.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, όπως προαναφέραμε. Από τις 9:00 έως τις 17:00 στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ (19,5 χλμ. Λεωφόρος Μαρκοπούλου, Παιανία Αττικής).   Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, όπως και η μετακίνηση που θα γίνεται καθημερινά με λεωφορείο καθημερινά από και προς το σταθμό του Μετρό Εθνικής Άμυνας.

Οι παρακάτω πληροφορίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του ΑΙΤ από όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν και την εγγραφή τους

http://www.ait.gr/ait_web_site/conference/decode/program.jsp

H Hellas online αποκαλύπτει για όλους τον κόσμο του webmaking
και ενισχύει κοινωφελείς σκοπούς της χώρας με την πρωτοποριακή δράση deCode Your Life

Τεχνολογικοί Συνεργάτες:

ΑΙΤ & Mozilla

 

1-3 Ιουλίου στο ΑΙΤ

Το deCode Your life είναι ένα 3ήμερο δια-δραστικό εργαστήρι web making για μαθητές γυμνασίου & λυκείου, που διοργανώνει η hellas online, με τεχνολογικούς συνεργάτες το ΑΙΤ και το Mozilla foundation.

Με τα καινοτόμα εργαλεία του Mozilla foundation, την εκπαιδευτική συνδρομή του ΑΙΤ και τη συμβολή κοινωφελών οργανισμών, οι συμμετέχοντες:

•   Φτιάχνουν websites και επικοινωνούν μέσα από το διαδίκτυο
•   Εφαρμόζουν όσα έμαθαν, ενισχύοντας κοινωφελείς οργανισμούς •  Ανακαλύπτουν δρόμους ενεργής συμμετοχής στα κοινά, μέσω της τεχνολογίας

Δείτε το πρόγραμμα

Πρόγραμμα

ΜΕΡΟΣ I: deCode Your Life – Mozilla (1,5 μέρα)

Καθηγητές του ΑΙΤ και εκπρόσωποι του Mozilla foundation διδάσκουν προγραμματισμό, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Thimble, X-ray Goggles και Popcorn Maker.

Thimble – καθιστά απλό το να δημιουργήσεις τις δικές σου ιστοσελίδες. Συντάσσεις και επεξεργάζεσαι HTML και CSS μέσα στον browser σου. Βλέπεις άμεσα τι έφτιαξες και δημοσιεύεις τις σελίδες σου με ένα μόνο κλικ. Πανεύκολο!

X-ray Goggles – Δες τον κώδικα οποιασδήποτε ιστοσελίδας, άλλαξέ τον όπως θέλεις και μοιράσου το δημιούργημά σου με γνωστούς και φίλους.

Popcorn Maker – καθιστά εύκολο το να προσθέσεις πληροφορίες σε οποιοδήποτε web video, να το αλλάξεις και να το μοιραστείς. Χρησιμοποίησε το web browser σου για να συνδυάσεις βίντεο και ήχο με περιεχόμενο από το υπόλοιπο web – από link σε κείμενα και χάρτες, έως φωτογραφίες και live feed.

ΜΕΡΟΣ II: deCode Your Life (1,5 μέρα)

Εκπρόσωποι μη-κεδροσκοπικών οργανισμών παρουσιάζουν με σύντομες εμπνευστικές ομιλίες το έργο των οργανισμών τους, την προσωπική τους πορεία και αναφέρονται σε ένα κοινωνικό θέμα που απασχολεί τους οργανισμούς τους.

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες. Σε κάθε ομάδα ανατίθεται ένας Μέντορας από τους οργανισμούς που παρουσιάστηκαν.

Οι ομάδες χρησιμοποιούν τα εργαλεία που διδάχθηκαν για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να δημοσιοποιήσουν στο Web μια προσέγγιση για την αντιμετώπιση ενός κοινωνικού θέματος που απασχολεί τον οργανισμό του Μέντορα.

Η Διαδικασία:
1. ορισμός/περιγραφή του προβλήματος
2. διερεύνηση & προτεινόμενες λύσεις
3. σχέδιο δράσης
4. δημοσίευση στο Web με χρήση εργαλείων Mozilla Webmaker

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS