ΑρχικήinetΟ Brian Hogan ανοίγει τα χαρτιά του για πρωτότυπο iPhone 4 που...

Ο Brian Hogan ανοίγει τα χαρτιά του για πρωτότυπο iPhone 4 που βρήκε το 2010 και το τι ακολούθησε

brian-hogan-

Ο Brian Hogan είναι ο 21χρονος φοιτητής ο οποίος πίσω το 2010 είχε βρει ένα πρωτότυπο iPhone 4 σε ένα μπαρ της Silicon Valley. O νεαρός είχε πάει για ένα ποτό με τους φίλους του στο Gourmet Haus Staudt στο Redwood City και έκπληκτος βρήκε μια πρωτότυπη συσκευή iPhone που την είχε ξεχάσει ο μηχανικός της Apple  Gray Powell ο οποίος μάλλον είχε πιει λίγο παραπάνω από το κανονικό.

Ο Hogan δέχτηκε τότε να πουλήσει την συσκευή στο Gizmodo για το συνολικό ποσό των $8000, ποσό που όπως λέει σήμερα ο ίδιος ποτέ δεν έλαβε.

Το Gizmodo επικοινώνησε μαζί μου και μου είπαν πως θα μου δώσουν $5000 για την ιστορία και άλλα $3000 όταν η ίδια η Apple θα επιβεβαίωνε την ύπαρξη της συσκευής αυτής. Βέβαια ήξεραν πως μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας δεν υπήρχε περίπτωση να αποκαλύψω τα στοιχεία μου και να μπορέσω να πάρω τα επιπλέον $3000 αλλά εγώ ήμουν αφελής και τους πίστεψα. Βέβαια στο τέλος ο δικηγόρος που προσέλαβα μου στοίχισε πολλά περισσότερα από τα $5000 που είχα πάρει αρχικά…

Ο φίλος του Hogan, Robert Sage Wallower που βοήθησε στην πώληση του iPhone στο Gizmodo κατηγορήθηκε και αυτός και έτσι και οι δύο τιμωρήθηκαν με 40 ώρες κοινωνικής δουλειάς και ένα μικρό πρόστιμο των $125 αρνούμενοι πάντα τις κατηγορίες για οικειοποίηση ξένης ιδιοκτησίας. Καμιά κατηγορία δεν αποδόθηκε στο Gizmodo.

Στο Reddit thread, λοιπόν που είναι ακόμη ανοιχτό ο Brian Hogan απάντησε και απαντάει και σε άλλες ερωτήσεις. Χαρακτηριστικά έχουμε:

E: Στο Gizmodo είναι αλήτες πραγματικά. Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό να πουλήσεις την συσκευή σε ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η HTC ή η Samsung αν βέβαια ενδιαφερόντουσαν;

Hogan: Πίστεψε με ναι και το σκέφτηκα και ενδιαφερόντουσαν και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα, απλά όλα γίναν πάρα πολύ γρήγορα σχεδόν αστραπιαία.

Ε: Πιστεύω πως σε απείλησαν με μια δίκη αν και τυχαία βρήκες την συσκευή.

Hogan: H απειλή ή ο κίνδυνος για μια δίκη υπάρχει ακόμη αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι για το οποίο να μπορούν να με κατηγορήσουν ευθέως.

E: Πόσο καιρό έκανες να πας σπίτι σου μετά το περιστατικό;

Hogan: Συνολικά 3 εβδομάδες αφότου η αστυνομία με ανακάλυψε. Η συγκάτοικος μου τότε για να εισπράξει την αμοιβή ήταν σε άριστη συνεργασία με την αστυνομία δίνοντας τους όλες τις πληροφορίες για εμένα, κατέγραφε συνομιλίες και έφτασε στο σημείο να βγάλει και φωτογραφίες από τα πράγματα μου. Είχα πάει να βρω καταφύγιο στο σπίτι των γονιών μου αλλά είπε που ήταν και αυτό.

Ο Hogan επίσης ανέφερε πως αρχικά το πρωτότυπο iPhone 4  ήταν πλήρως λειτουργικό αλλά μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα ούτε καν άνοιγε μιας και η Apple πρέπει να του είχε κάνει κάποιο είδος φορματ από απόσταση όταν κατάλαβε πως η συσκευή είχε χαθεί.

Μπορείτε να διαβάσετε πιο αναλυτικά τα όσα είπε εδώ

Πηγή:GreekAppleNews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS