ΑρχικήinetΟ Edward Snowden έφυγε από το Hong Kong & ζήτησε άσυλο από...

Ο Edward Snowden έφυγε από το Hong Kong & ζήτησε άσυλο από τον Ισημερινό με την βοήθεια του Wikileaks

Edward Snowden Julian AssangeΟ Edward Snowden, ο άνθρωπος που ξεσκέπασε τις δράσεις της NSA κατάφερε να φύγει από το το Χονγκ Κονγκ, όπου έμενε για τις τελευταίες εβδομάδες και όπως λένε οι πληροφορίες τώρα είναι στη διαδικασία αναζήτησης πολιτικού ασύλου στον Ισημερινό, με τη βοήθεια του Wikileaks.

Από το Χονγκ Κονγκ αναχώρησε χωρίς προβλήματα, καθώς οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν στείλει τα σωστά έγγραφα για να τον συλλάβουν εν αναμονή της έκδοσης του. Έχει επίσης αναφερθεί στις ΗΠΑ το διαβατήριό του έχει ανακληθεί, άλλη μια κίνηση η οποία θα τον εμπόδιζε να φύγει.

Βέβαια οι αρχές του Χονγκ Κονγκ είναι αρκετά αναστατωμένες αφού έμαθαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε παραβιάσει διαδικτυακά βασικές τους υποδομές.

Ο Snowden φεύγοντας από το Χονγκ Κονγκ κατευθύνθηκε στη Μόσχα. Δεν έχει την απαιτούμενη βίζα, αλλά συναντήθηκε με διπλωμάτες αμέσως μετά την άφιξη του. Προφανώς, είναι μαζί του και ορισμένοι εκπρόσωποι από το Wikileaks.

Εν τω μεταξύ ο  υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ricardo Patiño Aroca αποκάλυψε ότι ο Snowden τους έχει ζητήσει άσυλο.

“Ο κ. Edward Snowden, ο Αμερικανός πληροφοριοδότης που έφερε στη δημοσιότητα στοιχεία που αποδυκνείουν την παγκόσμια επιτήρηση που διεξάγεται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, έφυγε από το Χονγκ Κονγκ,” ανέφερε το Wikileaks.

Και συνεχίζοντας αναφέρει: “Ο κ. Snowden ζήτησε από το WikiLeaks βοήθεια με τις νομικές του γνώσεις και την εμπειρία του για να εξασφαλίσει την ασφάλειά του.”

Οι ΗΠΑ δεν αντέδρασαν καλά στην είδηση​​ και αρκετοί πολιτικοί και αξιωματούχοι είναι θυμωμένοι με το Χονγκ Κονγκ που επέτρεψε στον Snowden να φύγει, ξεχνώντας τις κατασκοπευτικές τους δράσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS