ΑρχικήinetTo SOPA έφτασε στη Ρωσία

To SOPA έφτασε στη Ρωσία

Russia-censorshipΕνώ όλος ο κόσμος προσπαθεί να σταματήσει το νομοσχέδιο SOPA η Ρωσία κοιτάζει την αντί-πειρατική νομοθεσία με καλό μάτι αφού σύντομα, οι πειρατικές ιστοσελίδες θα μπλοκαριστούν από τους ISP για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ρωσική κυβέρνηση σύνταξε ένα νομοσχέδιο που προτείνει πάρα πολύ σκληρά μέτρα για τους παραβάτες του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και σύντομα θα εφαρμοστεί, όπως αναφέρει το TorrentFreak.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να υποβάλλουν αγωγές εναντίον των ιστοσελίδων που παραβιάζουν τον νόμο αναγκάζοντας τις να απομακρύνουν το αυθαίρετο περιεχόμενο ή τους συνδέσμους προς αυτό εντός 72 ωρών.
Η μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας από τους ISP μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

“Αυτή η προσέγγιση είναι τεχνικά αναλφάβητη και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ύπαρξη των μηχανών αναζήτησης, καθώς και πάρα πολλές υπηρεσίες του Διαδικτύου. Αυτό το νομοσχέδιο στρέφεται κατά της λογικής της λειτουργίας του Internet και θα πλήξει τους πάντες – όχι μόνο για τους χρήστες του Διαδικτύου και τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, αλλά και τους ίδιους τους Δικαιούχους, ” ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Yandex, (η τοπική μηχανή αναζήτησης, αντίστοιχη της Google).

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ 1 Αυγούστου εφόσον εγκριθεί από όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS