ΑρχικήsecurityΌ νόμος του Aaron φέρνει μεταρρυθμίσεις στον anti-hacking νόμο CFAA

Ό νόμος του Aaron φέρνει μεταρρυθμίσεις στον anti-hacking νόμο CFAA

lawΠερισσότεροι από έξι μήνες έχουν περάσει από το θάνατο του Aaron Swartz και οι νομοθέτες της Ουάσιγκτον προσπαθούν να περάσουν, ένα νομοσχέδιο που έχει το όνομα νόμος του Ααρών,  και αφορά αρκετές μεταρρυθμίσεις του αμφιλεγόμενου anti-hacking νόμου Computer Fraud and Abuse Act (CFAA).

Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του αείμνηστου ακτιβιστή και hacker, ο οποίος διώκτηκε από την CFAA μέχρι τη στιγμή της αυτοκτονίας του στις 12 Ιανουαρίου, αναφέρει το Mashable.

Ο Lofgren πρότεινε πρώτος το νόμο του Ααρών μόλις λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Swartz, δημοσιεύοντας αρχικά το σχέδιο του για την αναθεώρησή του νόμου, στο Reddit για να καταγράψει τις αντιδράσεις των μελών του και να ακούσει νέες προτάσεις για τη βελτίωσή του. Εκείνη την εποχή, σε μια αποκλειστική συνέντευξη που πήρε το Mashable, ο Lofgren ανέφερε ότι ο νόμος του Ααρών ήταν μόνο η αρχή μιας ευρύτερης αναθεώρησης του  CFAA.

Σκοπός του νέου νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός του αρχικού νόμου του 1986, που οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι έχει καταστεί ξεπερασμένες προτάσεις και ποινικοποιεί την online συμπεριφορά ανθρώπων που δεν πρέπει να τιμωρηθούν.

Οι νομοθέτες έχουν επικεντρωθεί σε τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις. Πρώτη, το νομοσχέδιο ορίζει καλύτερα την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και αποποινικοποιείται η απλή παραβίαση των online όρων χρήσης μιας υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους επικριτές του νόμου, αυτό ήταν το μεγαλύτερο ελάττωμα του, δεδομένου ότι επέτρεψε πολλαπλές ερμηνείες από τους εισαγγελείς. Μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ορίζεται τώρα η “απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε πληροφορίες, παρακάμπτοντας τεχνολογικούς ή φυσικούς ελέγχους” .

Το νέο νομοσχέδιο θα καταργήσει επίσης μια διάταξη που επιτρέπει στους εισαγγελείς να επιβάλλουν πολλαπλές κατηγορίες για την ίδια παράβαση, και μειώνει το μέγιστο αριθμό κυρώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε να είναι πιο επιεικής.

Η ομάδα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών του internet Electronic Frontier Foundation ανέφερε σε μια δημοσίευση ότι “ενώ η νομοθεσία του Ααρών είναι σαφώς μία πολύ πιο βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου νόμου, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι είναι πολύ μακριά από τον τέλειο νόμο”, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να περιέχει και πολλά άλλα. Ο EFF  πρότεινε περισσότερες ελαφρύνσεις στις ποινές και την προσθήκη μιας διάταξης που θα αποποινικοποιεί τις προσπάθειες των χρηστών του διαδικτύου να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ή να καλύπτουν την ταυτότητά τους.

Μια άλλη ομάδα για τα online δικαιώματα, το Center for Democracy and Technology, χειροκρότησε την εισαγωγή του νομοσχεδίου. “Νόμος του Ααρών θα εξαλείψει κάθε ασάφεια και θα βοηθήσει τις αποφάσεις αυτών των δικαστηρίων. Μόνο οι άνθρωποι που παίρνουν τον έλεγχο ενός σε υπολογιστές με παράκαμψη τεχνικών περιορισμών θα πρέπει να διώκονται ως εγκληματίες υπολογιστών”, δήλωσε ο Kevin Bankston, ανώτερος σύμβουλος του CDT, σε μια δήλωση Τύπου.

Πιστεύετε ότι ο Νόμος του Aaron είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση; Τι θα πρέπει να γίνει ακόμη; Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS