ΑρχικήinetΠροσφυγή της Google για τα δικαιώματα των χρηστών της. Σας έπεισε;

Προσφυγή της Google για τα δικαιώματα των χρηστών της. Σας έπεισε;

google-nsaH Google φαίνεται ότι συνεχίζει να δικεδικεί το δικαίωμα αποκάλυψης των μυστικών αιτημάτων που έχει παραλάβει από τις μυστικές υπηρεσίες για να αποκαλύψει δεδομένα που αφορούν χρήστες της. Από τότε που ο Edward Snowden διέρρευσε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η Google αλλά και πολλές άλλες εταιρείες πληροφοριών, παρέδιδαν χωρίς εποπτεία, στην NSA, δεδομένα των χρηστών τους, φαίνεται να μην το βάζει κάτω.

Το Facebook, η Microsoft, η Apple και η Yahoo δημοσίευσαν πρόσφατα, τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που είχαν παραλάβει από την μυστική υπηρεσία το τελευταίο εξάμηνο του 2012. Ωστόσο, η Google υποστήριξε ότι, θα έπρεπε να δοθούν στην δημοσιότητα, τα στοιχεία όχι σαν ένα συνολικό νούμερο, αλλά ξεχωριστά για να μπορούν οι χρήστες της να δουν πόσες αιτήσεις παρελήφθησαν μόνο από την NSA.

Έτσι σήμερα η εταιρεία επικαλούμενη την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου, αναφέρει.

«Σήμερα προσφύγαμε στο Δικαστήριο Foreign Intelligence Surveillance για να μας επιτραπεί να δημοσιεύσουμε ξεχωριστά μόνο τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων και των γνωστοποιήσεων της FISA. Η συνάθροιση των εθνικών αιτημάτων ασφαλείας μαζί με αιτήσεις που αφορούν το ποινικό δίκαιο είναι κάτι που αποσκοπεί στην παραπληροφόρηση των χρηστών μας, ” αναφέρει η Google.

Βέβαια το να αναφέρουν και πάλι έναν αριθμό που θα περιγράφει την ποσότητα των αιτημάτων δεν είναι αρκετό για να ρίξει φως σχετικά με τις κατασκοπευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Μάλλον η Google, αποσκοπεί κάπου αλλού, αφού η συγκεκριμένη κίνηση την κάνει να παρουσιάζεται σαν υπερασπιστής των δικαιωμάτων των χρηστών της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS