Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Biorob έξυπνα τετράποδα ρομπότ σε ρόλο διασώστη θα αναλαμβάνουν αποστολές εντοπισμού

Ένα ρομποτικό αιλουροειδές το οποίο μιμείται την κίνηση της γάτας ανέπτυξαν ειδικοί της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), στην Ελβετία.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του εργαστηρίου βιορομποτικής Biorob, δημιούργησαν ένα μικρό τετράποδο ρομπότ ικανό να τρέχει πολύ γρήγορα και σταθερά. Σκοπός των ερευνητών είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας έξυπνων ρομπότ που σε ρόλο διασώστη θα αναλαμβάνουν αποστολές εντοπισμού επιζώντων σε πεδία μάχης ή σε επικίνδυνες, μη προσβάσιμες περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές.

Ρομπότ… αστραπή σε λάιτ έκδοση

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι το ταχύτερο στην κατηγορία κάτω των 30 κιλών. Δοκιμές έδειξαν ότι το ρομπότ-«τσιτάχ» μπορεί να τρέξει σχεδόν επτά φορές το μήκος του κορμιού του ανά δευτερόλεπτο. Παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την ευελιξία μιας γάτας, κατά τους ερευνητές, διαθέτει άριστη ικανότητα ισορροπίας ακόμα και όταν τρέχει με μέγιστη ταχύτητα.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το υπερβολικά ελαφρύ ρομπότ θα μπορούσε να συναρμολογηθεί εύκολα από φθηνά και διαθέσιμα υλικά.

Το μυστικό του ρομποτικού «τσιτάχ» κρύβεται στον σχεδιασμό των ποδιών του. Σκοπός των ειδικών ήταν η πιστή αντιγραφή των ποδιών της γάτας και έτσι ανέπτυξαν τέσσερα ρομποτικά άκρα με πανομοιότυπες αναλογίες με εκείνες των άκρων των αιλουροειδών. Τους τένοντες μιμούνται ελατήρια, ενώ μικρά μοτεράκια που μετατρέπουν την ενέργεια σε κίνηση αντικαθιστούν το μυϊκό σύστημα.

«Η συγκεκριμένη μορφολογία προσφέρει στο ρομπότ κινητικά χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της γάτας, ως προς τον τρόπο που τρέχει αλλά και την πλαστικότητα σε συγκεκριμένα σημεία των ποδιών της για τη διασφάλιση της ισορροπίας της» εξηγεί ο ερευνητής Αλεξάντερ Σπρόβιτς.

Τα ευρήματα των ειδικών παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «International Journal of Robotics Research».

πηγή

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *