ΑρχικήsecurityΤο Kilim Trojan στοχεύει κοινωνικά δίκτυα

Το Kilim Trojan στοχεύει κοινωνικά δίκτυα

Kilim TrojanΕιδικοί ασφαλείας της Microsoft προειδοποιούν ότι όλο και περισσότερα malware έχουν αρχίσει να στοχεύουν τα social media. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι το Trojan που ονομάστηκε Kilim, ή Trojan:AutoIt/Kilim.A.

Το Trojan ξεκινά να μολύνει τους υπολογιστές όταν οι χρήστες εγκαταστήσουν κάτι που πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνο και νόμιμο λογισμικό. Μόλις το πρόγραμμα malware εγκατασταθεί και εκτελεστεί, προσθέτει τον εαυτό του, στο μητρώο του συστήματος και κατεβάζει δύο κακόβουλες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Αυτά τα κακόβουλα plugins του προγράμματος περιήγησης επιτρέπουν στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να έχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς των Facebook, Twitter, YouTube, Ask.fm και Vk.com. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν το KiLim για να κάνουν “like” σε σελίδες του Facebook, να στείλουν μηνύματα και να ακολουθήσουν ορισμένα προφίλ στο Twitter, ή ακόμα και να σχολιάσουν κάποιο βίντεο στο YouTube.

Η παραλλαγή Kilim που ερευνήθηκε από την Microsoft δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter στην τουρκική γλώσσα . Το μήνυμα διαφήμιζε μια ιστοσελίδα που κάποιος μπορεί να αγοράσει followers για το λογαριασμό του στο Twitter.

“Το Kilim μπορεί να επεκτείνει τη λειτουργικότητά του και να κάνει πολλά περισσότερα – όπως να κλέβει ευαίσθητες πληροφορίες, κωδικούς πρόσβασης, ή ακόμα και να εγκαταστήσει άλλο κακόβουλο λογισμικό, ” ανέφερε ο Karthik Selvaraj της Microsoft.

Τα περισσότερα antivirus είναι σε θέση να αφαιρέσουν το  Kilim, αλλά τα plugins του προγράμματος περιήγησης μπορεί να παραμείνουν. Η Microsoft έχει δημοσιεύσει ένα tutorial που σας δείχνει πως να τα αφαιρέσετε με το χέρι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS