ΑρχικήinetΓιατί το iRadio θα είναι η πιο δυνατή εφαρμογή του iOS 7

Γιατί το iRadio θα είναι η πιο δυνατή εφαρμογή του iOS 7

apple-and-iRadio

Μετά την ομάδα του iAd να μεταφέρετε για τη δημιουργία του iRadio και την καλύτερη ενσωμάτωση του στο iOS 7, νέα αναφορά εξηγεί πως οι διαφημίσεις στο iRadio θα δουλεύουν, πως η Apple θα βγάλει κέρδος από το iRadio και πόσα πληρώνει η Apple στις δισκογραφικές ώστε να το κάνει πραγματικότητα.

Μιλώντας με τις πήγες του, το AdAge λέει πως η Apple θα βγάλει πολύ μεγάλο κέρδος από το iRadio. Οι διαφημίσεις του όχι μόνο θα προσφέρουν περισσότερα απ’ ότι το iAd, αλλά η Apple θα περνάει και πολύ μεγαλύτερο μερίδιο. Για τις εφαρμογές που έχουν iAd η Apple κρατάει μόνο το 30% των κερδών, δίνοντας το υπόλοιπο 70% στους developers. Για το iRadio η Apple θα κρατάει το 90% των κερδών δίνοντας μόλις το 10% στις δισκογραφικές εταιρείες.

Ακόμη και έτσι, το 10% είναι μεγάλο ποσοστό και ικανό να ικανοποίηση ακόμα και τους πιο απαιτητικούς εκδότες, διότι μέχρι σήμερα έπαιρναν μόλις το 4% από υπηρεσίες όπως η Pandora. Επιπλέον, οι διαφημίσεις στο iRadio θα είναι πολύ καλύτερη συμφωνία για τους διαφημιστές απ΄ότι της Pandora, διότι η Apple θα προσδιορίζει γεωγραφικά κάποιον χρήστη ώστε οι διαφημίσεις που θα βλέπει να αφορούν αυτόν και τη περιοχή του. Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να περπατάει στο δρόμο, να ακούει iRadio και ξαφνικά να παίζει διαφήμιση από μια πιτσαρία στην οποία βρίσκεται απ’ έξω. Βέβαια αυτό κατά πόσο θα ισχύει στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα. Επιπλέον, οι διαφημίσεις θα βασίζονται στις προτιμήσεις σας, βλέποντας τι τραγούδια, παιχνίδια και ταινίες έχετε κατεβάσει από το iTunes.

Και φυσικά, το iRadio θα βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων κομματιών. Με το iRadio η Apple θα μπορεί να παίζει μουσική καθαρά για τα γούστα κάποιου και στην συνεχεία αυτός, αν ενδιαφέρετε, θα μπορεί εύκολα να αγοράζει κάποιο από τα κομμάτια κατευθείαν μέσω του iTunes.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS