ΑρχικήsecuritySymantec και Ponemon Institute μελέτη για το κόστος των παραβιάσεων

Symantec και Ponemon Institute μελέτη για το κόστος των παραβιάσεων

Η Symantec και το Ινστιτούτο Ponemon έχουν δημοσιεύσει μια μελέτη που αφορά το κόστος των δεδομένων. Το όνομα αυτής: 2013 Cost of Data Breach Study: Global Analysis. Είναι μια έκθεση η οποία αναλύει τις απώλειες που έχουν καταγραφεί από τους οργανισμούς που έχουν υποστεί παραβιάσεις.

Symantec endpointΗ μελέτη – η οποία βασίζεται στην ανατροφοδότηση από 277 εταιρείες από συνολικά εννέα χώρες – δείχνει ότι το μέσο κόστος των παραβιάσεων δεδομένων διαφέρει από τη μία χώρα στην άλλη.

Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι πιο δαπανηρές στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Γερμανία, το κόστος φτάνει ξεκινάει από τα 152 ευρώ, με το υψηλότερο συνολικό κόστος ανά παραβίαση δεδομένων να χτυπάει το νούμερο των 3.600.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, το κόστος παραβίασης δεδομένων ξεκινάει από τα 143 €, με το υψηλότερο συνολικό κόστος ανά παραβίαση δεδομένων να φτάνει τα  4.1 εκατομμύρια €.

“While external attackers and their evolving methods pose a great threat to companies, the dangers associated with the insider threat can be equally destructive and insidious,” , ανέφερε ο Larry Ponemon, πρόεδρος του Ponemon Institute.

“Μετά από οκτώ χρόνια έρευνας σχετικά με το κόστος παραβίασης δεδομένων έχει δείξει ότι οι συμπεριφορές των εργαζομένων να είναι ένα από τα πιο καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις σήμερα, αφού στην έρευνα μας  παρατηρήσαμε ένα ποσοστο συχνότητας που φτάνει το 22 τοις εκατό.”

Η μελέτη δείχνει ότι λάθη που έγιναν από τους ανθρώπους και συστήματα είναι οι κύριες αιτίες για τις παραβιάσεις δεδομένων. Συνολικά, αντιπροσωπεύουν το 64% των περιστατικών.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο δαπανηρές παραβάσεις είναι αυτές που πραγματοποιούνται από εγκληματικούς φορείς.

Στην πραγματικότητα, αν πρόκειται για παραβίαση από εγκληματικούς φορείς, το κόστος αυξάνεται στα € 211 στις ΗΠΑ. Σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ινδία, το κόστος σε περίπτωση κακόβουλων επιθέσεων είναι αρκετά χαμηλότερο αφού στην πρώτη φτάνει τα 54€   και στη δεύτερη τα 35.

“Παρατηρώντας οργανισμούς που είχαν πάρει αρκετά μέτρα ασφάλειας για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών σχεδιάσμένα από έμπειρους τεχνικούς, το κόστος είναι 20 τοις εκατό λιγότερο από ότι σε άλλους που δεν έχουν μια συντονισμένη και ολιστική προσέγγιση ασφαλείας”, δήλωσε ο Anil Chakravarthy, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ασφάλειας πληροφοριών της  Symantec.

«Οι εταιρείες πρέπει να προστατεύουν τις ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών τους είτε είναι σε έναν υπολογιστή, είτε σε ένα κινητό τηλέφωνο, είτε σε κάποιο εταιρικό δίκτυο ή κέντρο δεδομένων.”

Μπορείτε να κατεβάσετε την πλήρης μελέτη από εδώ (απαιτείται εγγραφή).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS