ΑρχικήsecurityΈνα spell του Harry Potter μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει hack...

Ένα spell του Harry Potter μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει hack το Mac σας

Harry-Potter

Μέσα σε ένα οποιοδήποτε Mac, αυτό που χρησιμοποιώ εγώ, το Mac του καθηγητή σας ή ακόμη και στο Mac της όμορφης γειτόνισσας που μένει δίπλα σας υπάρχει ένα μικρό τσιπ το οποίο ονομάζεται SMC (system management controller). Αν ποτέ αντιμετωπίσατε προβλήματα με την απόδοση του Mac σας ή είχατε προβλήματα με την τροφοδοσία του οι περισσότεροι θα σας πουν να κάνετε reset αυτό ακριβώς το chip.

Για τους περισσότερους από εμάς η ασφάλεια του SMC του Mac μας είναι κάτι που δεν θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα εκτός αν είστε τόσο σημαντικός και στο μηχάνημα σας υπάρχουν μεγάλης αξίας πληροφορίες για να κινηθεί μια ομάδα από πολύ καλούς και έμπειρους hacker από κάποια άλλη χώρα ενάντιων σας.

Εδώ όμως είναι και το αστείο της υπόθεσης. Ας πούμε λοιπόν μιλώντας υποθετικά πως η Κίνα ήθελε να κάνει hack το SMC chip του Mac σας…. Πως φαντάζεστε θα ξεκινούσαν;

Σύμφωνα με τον Dan Goodin του Ars Technica, για να έχει κάποιος πρόσβαση στις κρυφές ρυθμίσεις του SMC θα πρέπει να πληκτρολογήσει την λέξη “SpecialisRevelio.” Αν είστε φαν της σειράς βιβλίων της J.K. Rowling Harry Potter ή έχετε δει τις ταινίες θα αναγνωρίστε αυτή την λέξη μιας και είναι η ονομασία ενός γνωστού spell που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες για να αποκαλύψουν κρυμμένα αντικείμενα πχ φυλαχτά.

Μην ανησυχείτε όμως, αν ποτέ δεχτείτε μια τέτοια επίθεση στο Mac σας τότε μην διστάσετε να αρχίσετε να φωνάζετε “Expelliarmus!” κατά την έναρξη του για να σταματήσετε την επίθεση.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS