ΑρχικήinetThe Truth will come out o Kim Dotcom ενάντια στον Λευκό Οίκο

The Truth will come out o Kim Dotcom ενάντια στον Λευκό Οίκο

Η νομική ομάδα του Megaupload δεν περιορίζει τον αγώνα της με την κυβέρνηση των ΗΠΑ μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σήμερα δημοσίευσαν ένα λεπτομερές white paper που αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος έχει ξεπουληθεί στα μεγάλα εταιρικά συμφέροντα και ιδιαίτερα Χόλιγουντ. “Το μήνυμα είναι σαφές. Ο Λευκός Οίκος είναι προς πώληση. Όλο και περισσότερο τα δικαιώματά μας εξαφανίζονται για να προστατευτούν τα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και των δισεκατομμυριούχων μετόχων τους, ” αναφέρει ο Dotcom.

“The Truth will come out.”

truthΟ ιδρυτής του Megaupload Kim Dotcom έχει αναρτήσει εδώ και μήνες στην ιστοσελίδα του το παραπάνω μήνυμα και σήμερα κυκλοφόρησε το white paper που στέφεται ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξηγώντας το πως λειτουργεί σε υποθέσεις σαν και αυτή του Megaupload.

Με τίτλο “Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εναντίον σας (και ναντίον του Kim Dotcom)” και γράφτηκε από τους δικηγόρους του Megaupload, Ira Rothken και Robert Amsterdam. Το paper κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι είναι ένα πιόνι των μεγάλων εταιρειών.
Σύμφωνα με τον Dotcom η υπόθεσή του Megaupload είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς τα εταιρικά συμφέροντα απειλούν τα δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες στο Internet γενικότερα.

“Η Silicon Valley έχει μετατραπεί σε Valley επιτήρησης. Τα παιδιά με τα πλήκτρα είναι οι νέοι τρομοκράτες. Τα πνευματικά δικαιώματα είναι τώρα θέμα εθνικής ασφάλειας. Αυτό είναι πολύ αντιαμερικάνικο. Διαβάστε το white paper και ξυπνήστε. ”

Η έκθεση περιέχει 38-σελίδες και ξεκινά κάπως έτσι:

“Η ποινική δίωξη του Megaupload και του Kim Dotcom που υποτίθεται ότι είναι η μεγαλύτερη υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων στην ιστορία, με τη συμμετοχή δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο, στηρίζεται σε εξαιρετικά αμφίβολες νομικές αρχές και προφανώς προωθείται από την επιθυμία του Λευκού Οίκου για να ηρεμήσει την βιομηχανία του κινηματογράφου σε αντάλλαγμα τις συνεισφορές τους στις προεκλογικές εκστρατείας και γενικότερα στην κάθε πολιτική στήριξη,”

Ένα από τα βασικά παράπονα εναντίον της νομικής διαδικασίας που κινήθηκε είναι ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ  το Megaupload και οι υπάλληλοί του δεν μπορεί να θεωρηθούν ποινικώς υπεύθυνοι για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που διαπράττονται από τους χρήστες του site.

“Η εισαγγελία προσπαθεί να ρίξει στο Megaupload και τα στελέχη του την ποινική ευθύνη για τις υποτιθέμενες παραβιάσεις που έγιναν από τρίτους  στον χώρο αποθήκευσης της εταιρείας (σύννεφο). Το πρόβλημα με αυτό, όμως, είναι ότι η δευτερογενής παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι -και ούτε ήταν ποτέ – έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ”

Τα περισσότερα από τα νομικά επιχειρήματα που αναφέρονται στο white paper έχουν επισημανθεί και στο παρελθόν. Ποια είναι ωστόσο η νέα, μετωπική επίθεση της νομικής ομάδας εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα. Αυτό που αναφέρει με λίγα λόγια είναι ότι ο Λευκός Οίκος έχει διαφθαρεί  από τα χρήματα των εταιρειών και ότι η επίθεση εναντίον του Megaupload ήταν ένα είδος ανταπόδοσης, αναφέρει το Torrentfreak.

«Ο βαθμός στον οποίο το Copyright λόμπι, και η MPAA συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει να ενορχηστρώνουν τη σημερινή διοίκηση με αποτέλεσμα να “κατεβάσουν” και να κυνηγήσουν δικαστικά μια εταιρεία και τα στελέχη της είναι, κυριολεκτικά, αντιαμερικανικό», αναφέρουν οι δικηγόροι.

Διεφθαρμένοι από μια αρκετά μεγάλη οικονομική συμβολή από διάφορα εταιρικά συμφέροντα στις εκλογές, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει πλέον τα ηθικά πρότυπα του κράτους δικαίου, υποστηρίζουν οι δικηγόροι.

“Ο Λευκός Οίκος παραβιάζει τα δικαιώματα ποινικών κατηγορούμενων, παραπλανεί τα δικαστήρια με αβάσιμες νομικές θεωρίες, εφόσον τα κεφαλαία παραμένουν απρόσκοπτα.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS