ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν δεδομένα από 50 εκατομμύρια πελάτες της LivingSocial

Διέρρευσαν δεδομένα από 50 εκατομμύρια πελάτες της LivingSocial

Η LivingSocial, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία που ασχολείται με καθημερινά προσφορές – αγορές στις ΗΠΑ, μετά την Groupon, ανακοίνωσε ότι έχει παραβιαστεί από hackers, οι οποίοι κατάφεραν να αποκτήσουν με στοιχεία από 50 εκατομμύρια πελάτες της. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης.

LivingSocial hackedΟι κωδικοί πρόσβασης είναι salted και έτσι είναι πολύ δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν, ίσως και αδύνατον με συνηθισμένα hardware. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.

Η LivingSocial ανέφερε ότι  η βάση δεδομένων τους που περιέχει τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών των πελατών της , καθώς και η βάση δεδομένων που περιέχει εμπορικές πληροφορίες, έχουν υποκλαπεί.

Τα δεδομένων που βγήκαν στο internet είναι πάρα πολλά και μόνο οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα ορυχείο χρυσού για κάθε spammer.

“Η ασφάλεια των πελατών μας και των εμπόρων που συνεργαζόμαστε είναι προτεραιότητα μας. Προσπαθούμε πάντα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληροφοριών των πελατών μας, και εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να προλάβουμε πιθανά προβλήματα στο μέλλον”, δημοσίευσε η  LivingSocial.

Πολύ ευγενικό εκ μέρους τους, αλλά αν η ασφάλεια ήταν η προτεραιότητα τους δεν θα διέρρεαν τόσα δεδομένα.

Η εταιρεία ενημερώνει τους επηρεαζόμενες χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη για αυτές τις μέρες. Περιττό να πούμε ότι, αν έχετε ένα λογαριασμό στην LivingSocial, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας το συντομότερο δυνατόν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS