ΑρχικήinetJay Freeman Τα Google Glass είναι ήδη jailbreaked

Jay Freeman Τα Google Glass είναι ήδη jailbreaked

Μάλλον ήταν αναμενόμενο με ένα όνομα σαν κι αυτό “Google Glass”. Και επειδή όλα τα γυαλιά σπάνε δεν θα πρέπει να εκπλήξει το γεγονός ότι τα  Google Glass είναι ήδη jailbroken.

Google Glass freemanΛίγες μέρες μετά την κυκλοφορία τους για τους προγραμματιστές, η νέα συσκευή της Google, έχει γίνει jailbreaked και έτσι οι χρήστες τους πλήρη έλεγχο του Android λειτουργικό σύστηματος, σύμφωνα με τον Jay Freeman, έναν πολύ γνωστό Android και iOS προγραμματιστή.  Ο Jay Freeman δοκίμασε ένα γνωστό exploit για Android στα Google Glass χθες και ανακοίνωσε την επιτυχία του το απόγευμα στο Twitter. Το  “jailbreak” του Freeman προσπερνάει τυχόν περιορισμούς της Google και δίνει “root” στον ιδιοκτήτη τους.

Ο Freeman, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Saurik” δημιούργησε το ευρέως χρησιμοποιούμενο App Store για jailbroken συσκευές iOS γνωστό ως Cydia και σε μία τηλεφωνική συνέντευξη που του πήρε το Forbes αποκάλυψε χθες ότι τα Glass τρέχουν Android 4.0.4.  Ανέφερε ότι ξεκίνησε δοκιμές με όλα τα γνωστά exploits που δούλευαν σε αυτήν την έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος της Google. Μέσα σε λίγες ώρες, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα exploit που κυκλοφόρησε από έναν hacker που έχει σαν ψευδώνυμο το “B1nary” και με αυτό κατάφερε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του λειτουργικού συστήματος των
Google Glass.

«Μου πήρε δύο ώρες, και το έκανα ενώ είχα δείπνο με τους φίλους μου,” ανέφερε ο Freeman. “Η εφαρμογή του B1nary δουλεύει κανονικά σε tablets και σε τηλέφωνα Android. Έμαθα πως λειτουργεί και στη συνέχεια έκανα το ίδιο πράγμα στα Google Glass … ήταν αρκετά απλό.”

 

[tweet_embed id=327856986278477824]

[tweet_embed id=327857009754001408]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS