ΑρχικήinetH Apple καταθέτει αναθεωρημένα σχέδια για το Campus 2

H Apple καταθέτει αναθεωρημένα σχέδια για το Campus 2

apple-campus-2-

Νέα σχέδια που κατέθεσε η Apple σήμερα σχετικά με την κατασκευή του επερχόμενου Campus 2 δείχνουν την προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος που σύμφωνα με δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών βρίσκεται ήδη κατά $2 δις εκτός προϋπολογισμού.

Το αρχικό πλάνο κατασκευής κτηρίων έκτασης περίπου 56 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων περιλάμβανε δύο φάσεις: η Φάση 1 που θα πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα με την κατασκευή του κύριου Campus με την Φάση 2 να προγραμματίζεται για αρκετά αργότερα. Τώρα, η πρώτη φάση μετατέθηκε στην Φάση 2, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση του κύριου Campus.

campus_2_april_25

Την ευθύνη για την εκτίναξη του κόστους φέρεται να έχει ο Steve Jobs, του οποίου η εμμονή για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής έχει οδηγήσει στην επιλογή ακριβών μεθόδων. «Το πραγματικό έξοδο του campus δεν είναι τόσο η πράσινη τεχνολογία αλλά τα υλικά – και αυτό που σχεδιαστές αποκαλούν ‘fit and finish’», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. «Όπως και με τα προϊόντα της Apple ο Jobs δεν ήθελε κενά, να φαίνονται τυχόν ραφές και πινελιές. Κάθε πάτωμα, ταβάνι και τοίχος πρέπει να γυαλιστεί όσο δεν πάει. Όλο το εσωτερικό ξύλο πρέπει να είναι από συγκεκριμένο τύπο σφενδάμου (maple) και μόνο το καλύτερης ποιότητας ‘heartwood’ στο κέντρο των δέντρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Το Campus 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS