ΑρχικήinetΈνα από τα μεγαλύτερα πειρατικά TopSites δικάστηκε στη Φινλανδία

Ένα από τα μεγαλύτερα πειρατικά TopSites δικάστηκε στη Φινλανδία

Μια από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις διαδικτυακής πειρατείας δικάστηκε στη Φινλανδία. Κατηγορούμενοι ήταν έξι άτομα και δικάστηκαν γιατί είχαν  ένα “topsite”.

Δεν ξέρετε τι είναι TopSite; Τότε σίγουρα δεν διαβάσατε το άρθρο μας για το εστί Scene.

The Scene Τι είναι η Σκηνή

Δύο από αυτούς αθωώθηκαν από το δικαστήριο, αλλά οι τέσσερις άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για τη διανομή ταινιών, μουσικής, τηλεοπτικών εκπομπών, λογισμικού και άλλα πολλών. Όλες οι ποινές ήταν ανασταλτικές και οι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων είναι απογοητευμένοι αφού αξίωναν 6.000.000 € σαν αποζημίωση (τα 900.000 από αυτά ήταν μόνο για την Microsoft μόνο) και θα πάρουν μόλις 45.000 .

topsite irc

Το όνομα του TopSite ήταν “Angel Falls” και ήταν ένα σύστημα που χρησιμοποιούσε διακομιστές πολύ υψηλού για τον διαμοιρασμό πειρατικού υλικού.

Τα TopSites είναι οι πηγές από όπου όλα τα είδη ιστοσελίδων μη εξουσιοδοτημένων ψηφιακών μέσων παίρνουν τα αρχεία για να διοχετεύσουν στο Internet με file-sharing δίκτυα όπως το BitTorrent.

Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2007 από τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων και δύο μήνες αργότερα η το TopSite αποκλείστηκε από τις αρχές της Φινλανδίας. Ανακάλυψαν ένα δίκτυο από 15 servers που περιείχαν μπάρα πολλές ταινίες, ή  μουσική (170.000 κομμάτια σε ένα διακομιστή, μόνο), τηλεοπτικές εκπομπές, παιχνίδια βίντεο και λογισμικό, καθώς και ebooks και άλλα πολλά.

Γιά περισσότερα από 5,5 χρόνια οι έξι άνδρες δικαζόταν για τις δραστηριότητες τους στο topsite μεταξύ Ιανουαρίου 2006 και Νοεμβρίου 2007. Ήταν να είναι η μεγαλύτερη υπόθεση του είδους της στην ιστορία της Φινλανδίας αναφέρει το Torrentfreek.

Χθες, το Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του. Σε έναν 32χρονο, που αναφέρεται σαν ιδρυτής του topsite, δόθηκε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Δύο άλλοι, γύρω στα τριάντα, καταδικάστηκαν με τέσσερις μήνες φυλάκιση πάλι με αναστολή. Ο τέταρτος της πειρατικής παρέας καταδικάστηκε με 50 μέρες φυλάκιση και οι δύο άλλοι αθωώθηκαν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS