ΑρχικήinetH Apple συμφωνεί να πληρώσει 10 εκ. δολάρια για πατέντες που δημιουργήθηκαν...

H Apple συμφωνεί να πληρώσει 10 εκ. δολάρια για πατέντες που δημιουργήθηκαν από την Palm

palm-logo

Μπορεί η Palm και τα smartphone της να έχουν πεθάνει, ωστόσο οι πατέντες της ζουν ακόμα και η Apple είναι έτοιμη να αγοράσει μερικές.

Η Apple ήρθε σε συμφωνία με την ACCESS Co. Ltd. ώστε να αγοράσει πατέντες αξίας 10 εκ. δολαρίων εκ των όποιων οι περισσότερες είναι της Palm και της PalmSource, ενώ οι υπόλοιπες είναι από εταιρείες όπως την Bell Communications και την Geoworks.

Η κίνηση θα δώσει στην Apple μερικά εξτρά όπλα εναντίων των αντιπάλων της στο χώρο των smartphone. To Palm OS, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την PalmSource η οποία ανήκει στην ACCESS, έχει χρησιμοποιηθεί σε παραπάνω από 36 εκατομμύρια συσκευές από το 1996. Οπότε η Apple έχει πλέον πρόσβαση σε κάποιες παλιότερες πατέντες που έχουν ήδη δοκιμαστεί στην αγορά.

Και ενώ η Palm δεν κατάφερε να δώσει μια απάντηση στο iPhone, το webOS είχε δεχθεί πολλές θετικές κριτικές, ενώ είναι και η έμπνευση πίσω από αρκετά multi-tasking jailbreak tweaks για iPhone. Δυστυχώς, το webOS πουλήθηκε στην LG οπότε η Apple δεν μπορεί να εισάγει χαρακτηριστικά του λειτουργικού στο iOS.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS