ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν 20 άτομα για τραπεζικές επιθέσεις με το trojan Carberp

Συνελήφθησαν 20 άτομα για τραπεζικές επιθέσεις με το trojan Carberp

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβαν αρκετά άτομα που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην ανάπτυξη του διαβόητου Trojan που ειδικεύεται σε τραπεζικές επιθέσεις και ονομάστηκε Carberp

China-cyber crime

Τον περασμένο μήνα, εμπειρογνώμονες της εταιρείας ασφαλείας ESET  ανέφεραν ότι η οικογένεια malware Carberp είναι ακόμη σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που ευθύνονται για τη λειτουργία του botnet συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτές είναι οι τελευταίες συλλήψεις και αν έχουν καμία επίπτωση στην εξέλιξη και εξάπλωση του Trojan.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της Kommersant της Ουκρανίας, η εγκληματική ομάδα – που αποτελείται από περίπου 20 μέλη, τα περισσότερα από αυτά ηλικίας μεταξύ 25 και 30 – είναι υπεύθυνη για την κλοπή 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μόνο από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Οι αρχές αναφέρουν ότι οι εγκληματίες του κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιείται για να υποκλέψει ευαίσθητες πληροφορίες από τους υπολογιστές των διαφόρων εταιρειών χρησιμοποιούσαν τα κλεμμένα δεδομένα για να μεταφέρουν χρήματα από τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων – θυμάτων σε δικούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 ουκρανικές εταιρείες έχουν χτυπηθεί μέχρι τώρα.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Kiev, την Odessa, το Lviv και το Kherson. Ο ιθύνων νους της λειτουργίας πιστεύεται ότι είναι ένας 28-χρονος από τη Ρωσία.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας αναλύει επί του παρόντος τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους.

Μερικοί από αυτούς έχουν ήδη βγει με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, ενώ άλλοι είναι κατ ‘οίκον περιορισμό. Αν βρεθεί ο ένοχος, θα αντιμετωπίσει έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS