ΑρχικήsecurityHacked ο λογαριασμός του Colin Powell στο Facebook

Hacked ο λογαριασμός του Colin Powell στο Facebook

Ο επίσημος λογαριασμός στο Facebook του κυρίου Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, παραβιάστηκε από hackers.  Ο hacker ή οι hackers άρχισε να δημοσιεύει μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν κλαπεί από τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της οικογένειας Bush μετά από μια επιτυχημένη επίθεση που δέχτηκαν το Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Colin

Η Sophos αναφέρει ότι ο hacker κατάφερε να δημοσιεύσει διάφορες διάφορα στο timeline του πρώην υπουργού Εξωτερικών καθώς και ένα άλμπουμ με όνομα “GEORGE ‘DUBYA’ WALKER BUSH HACKING” πριν ο λογαριασμός ανεστάλη από την ομάδα ασφαλείας του Facebook.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο hacker είτε κατάφερε να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης του υπουργού ή να τον ανακτήσει μέσω μιας άλλης ιστοσελίδας που παραβίασαν. Το δεύτερο σενάριο προϋποθέτει ότι ο Πάουελ χρησιμοποίησε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για την προστασία όλων των λογαριασμών του, μια πρακτική η οποία, δυστυχώς, δεν είναι ασυνήθιστη.

Επί του παρόντος, ο λογαριασμός έχει αποκατασταθεί. Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι η ομάδα του εργάζεται με το Facebook για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

“Αγαπητοί φίλοι, όπως οι περισσότεροι από εσάς έχετε συνειδητοποιήσει, η σελίδα μου στο fb έχει προφανώς γίνει hacked. Λυπάμαι μόνο που είδατε και διαβάσατε όλες αυτές τις βλακώδες και αισχρές δημοσιεύσεις μέχρι να το ανακαλύψω. Παρακαλούμε να τις αγνοήσετε, καθώς είμαστε σε συνεργασία με το fb για να μεριμνήσουν για το ζήτημα που προέκυψε. Εκτιμώ την υπομονή σας, ” δημοσίευσε ο Πάουελ όταν ο λογαριασμός του αποκαταστάθηκε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS