ΑρχικήinetΕκδήλωση για τον νομπελίστα φυσικό Richard Feynman

Εκδήλωση για τον νομπελίστα φυσικό Richard Feynman

Εκδήλωση- αφιέρωμα διοργανώνουν σήμερα το απόγευμα, το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για να τιμήσουν τον μεγάλο Αμερικανό νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάινμαν (Richard Phillips Feynman) με την ευκαιρία της επετείου των 25 χρόνων από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, καθώς επίσης ομιλίες για τα ερευνητικά και επιστημονικά επιτεύγματα του Φάινμαν που άλλαξαν τα δεδομένα της επιστήμης της φυσικής, αλλά και για την άκρως «αντισυμβατική» προσωπικότητά του.

Richard Feynman

Ακόμα, το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το θεατρικό μονόπρακτο «QeD» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάινμαν», το οποίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης. Επίσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιδιαβεί την Έκθεση βιβλίων (του ίδιου του Φάινμαν και άλλων συγγραφέων για αυτόν) και πόστερ, που θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου από τις 18 έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 17:30 από το Ταμείο του Πλανηταρίου.

Ο Φάινμαν, που γεννήθηκε το 1918 στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο ΜΙΤ και στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον. Όταν ξεκίνησε την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, είχε ήδη συμμετάσχει στο «Σχέδιο Μανχάταν» για την ατομική βόμβα, ενώ γρήγορα κατέληξε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech), όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του το 1988.

Το 1965 του απονεμήθηκε το Νόμπελ Φυσικής για τις επιστημονικές ανακαλύψεις του, όμως άφησε το αποτύπωμά του στην επιστημονική ιστορία περισσότερο ως εμπνευσμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος, κυρίως χάρη στις διάσημες διαλέξεις του στο πεδίο της γενικής φυσικής.

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS