ΑρχικήinetHive Athens Pop-Up Event

Hive Athens Pop-Up Event

Προγραμμα Hive Athens Pop-Up Event

Hive Athens Pop-Up Event

Έχουμε προσκαλέσει 150 μαθητές να βρίσκονται μαζί μας στις 2 Μαρτίου στην «Τεχνόπολις» για να πάρουν μια πρώτη εικόνα από το τι είναι το Hive Athens. Οκτώ βιωματικά εργαστήρια θα τρέχουν παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ενώ οι μαθητές θα χωριστούν σε ομάδες και θα παρακολουθήσουν μια επιλογή από τέσσερα εργαστήρια. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι μουσείων και δημιουργικών ομάδων.

09:30 – 10:15 Εγγραφές
10:15 – 11:00 Τι κάνουν 150 νέοι στο Hive;
11:00 – 12:00 1ος Κύκλος εργαστηρίων
12:00 – 12:15 Διάλειμμα
12:15 – 13:15 2ος Κύκλος εργαστηρίων
13:15 – 14:15 Διάλειμμα
14:15 – 15:15 3ος Κύκλος εργαστηρίων
15:15 – 15:30 Διάλειμμα
15:30 – 16:30 4ος Κύκλος εργαστηρίων
16:30 – 19:00 Εξερεύνηση – πειραματισμός – παιχνίδι

Τι είναι το Hive Athens;

To Hive Athens προωθεί τη βιωματική μάθηση, μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων.

Το Hive Athens είναι μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουμε και να ενδυναμώσουμε μια κοινότητα παιδαγωγών και δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται το πάθος να καινοτομήσουν, να εξελίξουν και να αλλάξουν το μαθησιακό τοπίο.

Θέλουμε να συνδέσουμε εκπαιδευτικούς από μουσεία, βιβλιοθήκες και εξωσχολικά προγράμματα, προκειμένου να δημιουργήσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία οι νέοι αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από το πρίσμα της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Πιστεύουμε ότι η μάθηση δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» του σχολείου. Φεύγουμε από τα στενά όρια της τυπικής εκπαίδευσης και, με οδηγό τα ενδιαφέροντα των ίδιων των νέων, θέλουμε να δείξουμε στους μαθητές πώς μπορούν οι ίδιοι να δημιουργούν με τη βοήθεια ψηφιακών μέσων και να μην μένουν απλοί χρήστες του διαδικτύου.

Το Hive Learning Network ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη από το Ίδρυμα Mozilla, σε συνεργασία με το Ίδρυμα McArthur. Εκτός από τη Νέα Υόρκη,  δίκτυα Hive λειτουργούν επιτυχώς και στο Σικάγο, ενώ έχουν ήδη τεθεί οι βάσεις για δημιουργία δικτύων σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Τορόντο και Τόκυο.

Το Hive Athens χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), εντάσσεται στις δράσεις του Future Library και υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Mozilla.

Τι είναι το Ηive Athens Pop-Up Event;

Η πρώτη δράση του Hive Αthens θα γίνει στις 2 Μαρτίου, 2013, με τo Hive Athens Pop-Up Event, ένα πρωτοποριακό πάρτυ μάθησης, για μαθητές 13-18 ετών.

Μια κοινότητα εμψυχωτών θα διοργανώσει βιωματικά εργαστήρια που ενθαρρύνουν τη μάθηση μέσα από την πράξη, την κατασκευή και τη δημιουργία.

150 μαθητές, ηλικίας 13 έως 18 ετών, θα μαζευτούν στο χώρο της «Τεχνόπολις», όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 βιωματικά εργαστήρια. Οι μαθητές θα πειραματιστούν, θα δημιουργήσουν τη δική τους διαδρομή εμπειριών και θα εστιάσουν στην παραγωγή κάποιου χειροπιαστού αποτελέσματος. Τα εργαστήρια θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία comics, animation, ιστοσελίδων, το μιξάρισμα video, βασικές αρχές δημοσιογραφίας, και πολλά άλλα.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

Πρώτα από όλα, με το να μας πείτε ποιοι είστε. Στείλτε μας email, γραφτείτε στο newsletter μας, ακολουθείστε μας στο Facebook. Μιλήστε μας για το ενδιαφέρον σας σε θέματα μάθησης και πώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να μεταφέρετε στους μαθητές σας την εμπειρία του Hive Athens? Ανήκετε σε μια δημιουργική ομάδα και θέλετε να δημιουργήσετε ένα εργαστήριο για μαθητές? Είστε γονιός και θέλετε να συμμετέχει το παιδί σας σε ένα από τα  εργαστήρια μας? Οργανώνετε ήδη κάποιο εκπαιδευτικό εξωσχολικό πρόγραμμα και θέλετε να εξελίξετε και να το εμπλουτίσετε? Θέλουμε να ακούσουμε από όλους εσάς και να συν-δημιουργήσουμε καινοτόμες και ξεχωριστές εμπειρίες για μαθητές, που θα αναδείξουν και θα προωθήσουν δεξιότητες απαραίτητες στον 21ο αιώνα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS