ΑρχικήinetReuters: H Apple θα χάσει το trademark για το iPhone στη Βραζιλία

Reuters: H Apple θα χάσει το trademark για το iPhone στη Βραζιλία

brazilian_iphone_android

Στα τέλη Δεκέμβρη κυκλοφόρησε στη Βραζιλία ένα iphone με λειτουργικό σύστημα Android από την τοπική εταιρεία IGB Electronica, η οποία ισχυρίζεται ότι είχε καταθέσει αίτηση για το σήμα κατατεθέν της λέξης ‘iphone’ το 2000. Η εταιρεία δήλωσε τώρα ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει με την Apple μια συμφωνία αδειοδότησης

«Είμαστε ανοιχτοί για διάλογο για οτιδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή», ανέφερε ο Eugenio Emilio Staub, πρόεδρος της IGB σε συνέντευξη. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η IGB διαθέτει αποκλειστικά δικαιώματα στην ονομασία ‘iphone’ για φορητές συσκευές. Η Apple είχε καταθέσει αίτημα το 2006 για την χρήση του ονόματος έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει το iPhone αλλά επειδή η αίτηση της IGB προηγούνταν χρονικά δεν έλαβε έγκριση.

Σημερινό δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας θα αφαιρέσει το δικαίωμα από την Apple για την χρησιμοποίηση του ονόματος iPhone στην χώρα στις 13 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία από το Cupertino θα μπορεί από εκεί και πέρα να καταθέσει έφεση στην απόφαση και να τραβήξει την υπόθεση στα δικαστήρια.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS