ΑρχικήinetΕννιά Apple συσκευές σε μία σκηνή του House of Cards

Εννιά Apple συσκευές σε μία σκηνή του House of Cards

house_of_cards_apple

Η τοποθέτηση προϊόντων σε τηλεοπτικές σειρές είναι μια αρκετά συνηθισμένη τακτική για την προώθηση των τελευταίων καινοτομιών μιας εταιρείας τεχνολογίας. Το έχουμε δει όχι μόνο σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε ταινίες του Hollywood δεκάδες φορές. Ένα πρόσφατο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς House of Cards στο οποίο εμφανίζονται 9 προϊόντα της Apple σε μια σκηνή έχει προκαλέσει μια μικρή ταραχή στο Engadget.

Στη συγκεκριμένη σκηνή που βλέπετε παραπάνω διακρίνουμε εννιά προϊόντα της Apple ενώ το δημοσίευμα σημειώνει ότι γενικότερα οι πρωταγωνιστές της σειράς -μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Kevin Spacey- χρησιμοποιούν προϊόντα της Apple.

Η Apple έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι δεν πληρώνει για τοποθέτηση προϊόντων παρόλο που αυτά εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε σειρές και ταινίες. Ο αρθρογράφος τουEngadget σημειώνει ότι για το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν υπήρχε κάποια χρηματική συναλλαγή.

Το συμπέρασμα είναι ότι στη σειρά δόθηκε δωρεάν εξοπλισμός από την Apple  και απ’ ότι ακούω η αξία αυτού του εξοπλισμού ήταν σημαντική σε σχέση με αυτό που έδιναν ανταγωνιστικές εταιρείες – γενικά στα χαμηλά δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Ωστόσο, δεν υπήρχε συναλλαγή χρημάτων. Ακόμα πιο σημαντικά, δεν υπήρχαν κανόνες στο πως θα χρησιμοποιούνταν τα προϊόντα της Apple – αυτό εξαρτιόταν από τον σκηνοθέτη, ο οποίος έδωσε τηλεοπτικό χρόνο στην Apple σαν ‘ευχαριστώ’ για τον εξοπλισμό.

Στη συγκεκριμένη σκηνή υπάρχει μια εξήγηση στο γιατί χρησιμοποιήθηκαν τόσες συσκευές ταυτόχρονα. Επειδή οι δύο άντρες περίμεναν είδηση για κάποιο συγκεκριμένο γεγονός της ιστορίας, και επειδή ο βοηθός παρακολουθούσε συχνότητες της αστυνομίας, οι χαρακτήρες δανείστηκαν έξτρα tablets και smartphones από συναδέλφους για να βοηθήσουν το έργο. Ήταν προϊόντα της Apple επειδή αυτά υπήρχαν στη διάθεσή τους και γιατί άλλες εταιρείες – BlackBerry – δεν ταίριαζαν με τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Το House of Cards είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά που έχει χρηματοδοτηθεί και προβάλλεται αποκλειστικά στη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix. Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση με πολύ σημαντικές προεκτάσεις που θέλουν να υιοθετήσουν σιγά σιγά και άλλες εταιρείες, όπως η Amazon και YouTube.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS