ΑρχικήinetΘα μεταλλαχτούμε σε hobbits τα επόμενα χρόνια;

Θα μεταλλαχτούμε σε hobbits τα επόμενα χρόνια;

hobbit

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από μια διεθνή ομάδα που αποτελείται από 30 ερευνητές, η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη τελικά θα αναγκάσει τους ανθρώπους να μοιάζουν περισσότερο σαν hobbits  παρά σαν άνθρωποι.

Η αρχή πίσω από αυτή τη θεωρία είναι αρκετά εύκολο να κατανοηθεί: όπως έχουν δείξει πολλές άλλες μελέτες, η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας και του ετήσιου αριθμού των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι πιθανό να επηρεάσουν σημαντικά τη γεωργία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με άλλα λόγια, οι ποσότητες των τροφίμων που θα έχουμε στη διάθεσή μας τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι αρκετές για να θρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της πείνας ή του περιορισμού των απαιτήσεων της τροφής τους, εξηγούν οι επιστήμονες.

Ο Dr. Phillip Jardine, ένας ερευνητής που εργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Birmingham αναφέρει, “Ακόμα κι αν μελλοντική αλλαγή του κλίματος δεν είναι ένα πειστικό επιχείρημα ώστε να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι αυξανόμενες ατμοσφαιρικές συγκεντρώσεις του CO2 μεγαλώνουν την πιθανότητα μείωσης των προμηθειών τροφίμων αφού διακυβεύεται η βάση της τροφικής αλυσίδας και η δική μας αλλά και των ζώων που εκτρέφουμε ή  τρώμε. ”

Οι ειδικοί που εξέτασαν το θέμα υποστηρίζουν ότι, σε τελευταία ανάλυση, η ανθρώπινη φυλή θα επιλέξει την προσαρμογή (όπως άλλωστε το έχει ξανακάνει) και ότι ο νανισμός είναι η πιθανότερη επιλογή, αναφέρει το softpedia news.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ισχυρισμοί τους βασίζονται σε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα.

Έτσι, τα απολιθώματα που βρέθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου δείχνουν ότι μια παρόμοια αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας, που συνέβη περίπου 55 εκατομμύρια χρόνια πριν, προκάλεσε τη “συρρίκνωση” σε πολλά είδη ζώων ως μέσο προσαρμογής των περιορισμένων πόρων που είχαν στη διάθεσή τους.

Για την ιστορία, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε μόλις πριν από δύο μήνες υποστήριξε ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία μπορεί να ανέβει έως και κατά 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα, οπότε η ανθρώπινη φυλή έχει πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της για να ξεκινήσει τη μετάλλαξη της σε hobbit.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS