ΑρχικήinetΠώς θα πάρετε πίσω το κλεμμένο iPhone, χρησιμοποιώντας το OkCupid, ένα ζευγάρι...

Πώς θα πάρετε πίσω το κλεμμένο iPhone, χρησιμοποιώντας το OkCupid, ένα ζευγάρι στήθη κι ένα σφυρί

how-to-retrieve-your-stolen-iphone

Ο 27χρονος Nadav Nirenberg από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, είχε να αντιμετωπίσει μία δυσάρεστη κατάσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στη διαδρομή για το ρεβεγιόν, κάποιος του έκλεψε το iPhone 4 του. Κι όμως, η εφευρετικότητά του και οι φίλοι του, μαζί με τις υπηρεσίες ενός dating site, του έφεραν το iPhone … πίσω.

Την ίδια βραδιά ο Nirenberg έλαβε μία ειδοποίηση στο mail του που του έδειξε ότι ο κλέφτης, χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό του 27χρονου στο OkCupid για να βρει… κορίτσι. Μπήκε στον λογαριασμό του και έβλεπε όλα τα μηνύματα και τα αιτήματα που έκανε ο κλέφτης, με την φωτογραφία και τα στοιχεία τα δικά του. Έτσι, επιστράτευσε ένα φίλο του.

Μπήκαν στη Google, βρήκαν μία φωτογραφία μίας νεαρής με αβυσσαλέο μπούστο που χαμογελούσε μπροστά από την web camera και με αυτή έστησαν ένα ψεύτικο προφίλ, της δεσποινίδος Jennifer Gonzalez από το Brooklyn. Χρειάστηκαν μερικά μηνύματα στον κλέφτη για να κανονιστεί ένα ραντεβού γεμάτο υποσχέσεις στην διεύθυνση που έδωσε ο Nirenberg στον κλέφτη: τη διεύθυνση του διαμερίσματός του. Το σχέδιο παρ’ ολίγον να «χαλάσει» όταν ο κλέφτης ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου της «καυτής» Jennifer. Ο Nirenberg απάντησε «Χα χα χα, ποιος μιλάει στο τηλέφωνο πια;».

Ο κλέφτης φαίνεται να συμφώνησε και στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, εμφανίστηκε στην πόρτα του διαμερίσματος, ντυμένος, αρωματισμένος, κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί και έτοιμος για μία … ενδιαφέρουσα βραδιά.Όταν η πόρτα άνοιξε, είδε μπροστά του ένα άντρα και πίσω του έφτασε ο Nirenberg κρατώντας ένα σφυρί, απειλώντας ότι αν δεν δώσει πίσω το iPhone 4, θα τον χτυπήσει. Το κόλπο έπιασε και το iPhone 4 επέστρεψε στον κάτοχό του.

Ο 27χρονος δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον του κλέφτη γιατί το μόνο που ήθελε ήταν να πάρει πίσω τη συσκευή του.Για όλους τους υπόλοιπους από εμάς; Ας πάρουμε μαθήματα για το πώς μπορούμε να ανακτήσουμε το τηλέφωνό μας. Κύριοι… έτσι γίνεται η δουλειά.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS