ΑρχικήinetΠροβλέπονται πολλά Lightning αξεσουάρ αυτό το χρόνο

Προβλέπονται πολλά Lightning αξεσουάρ αυτό το χρόνο [CES 2013]

lightning-connector

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει τo φετινό CES και σίγουρα θα δούμε πολλά Lightning αξεσουάρ. Σχεδόν όλες οι κινητές συσκευές της Apple έχουν πλέον Lightning, ωστόσο η βιομηχανία των αξεσουάρ δεν έχει εξελιχθεί ακόμα.

Μπορεί με αντάπτορες κάποιοι να κατάφεραν να κάνουν μερικά παλιά gadget να δουλέψουν με τις καινούργιες συσκευές, ωστόσο δεν είναι το ίδιο, και τα αξεσουάρ που να είναι φτιαγμένα καθαρά για αυτές τις συσκευές είναι ελάχιστα. Με τον καινούργιο Lightning connector ανοίγονται πολλές πόρτες για καινούργια και πιο καινοτόμα προϊόντα.

Μπαταρίες

Η μεγαλύτερη ανάγκη μέχρι στιγμής είναι η μπαταρία. Για την ακρίβεια, θήκες οι οποίες αγκαλιάζουν το iPhone και το τροφοδοτούν με μερικές επιπλέον ώρες λειτουργίας. Με τον καινούργιο Lightning connector, τέτοιες θήκες ή θα είναι μικρότερες σε μέγεθος ή θα έχουν το ίδιο αλλά θα προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια στην μπαταριά τους.

Βάσεις Στήριξης

Οι βάσεις στήριξης είναι ακόμα ένα «πρόβλημα» το οποίο δεν έχει λύσει κανένας. Φαίνεται ότι είναι κάτι εύκολο για να δημιουργηθεί, γιαυτό και αναμένετε να δούμε χιλιάδες από αυτά στο επερχόμενο CES. Έτσι και αλλιώς η λύση που δίνει η Apple δεν είναι και τόσο «εντυπωσιακή» .

Ασύρματη Φόρτιση

Τι θα λέγατε για ασύρματους φορτιστές; Με τον Lightning connector είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος να δημιουργήσει μια μικρή θήκη η οποία θα μπορεί να φορτίζει ασύρματα το iPhone. Όλοι μας το θέλουμε και νομίζουμε ότι πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Μικροσκοπικά Αξεσουάρ

Ο Lightning connector δεν είναι μόνο μικρός, αλλά και πολύ ισχυρός καθώς «κουμπώνει» στο βύσμα του όπως όταν ένας σκύλος δαγκώνει ένα πλαστικό κόκκαλο. Το οποίο σημαίνει ότι αξεσουάρ όπως χειριστήρια τηλεόρασης ή ANT+ δέκτες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να είναι μέρος της καθημερινότητας μας.

Και όσοι αναρωτιέστε για ηχεία. Υπάρχουν χιλιάδες 30-pin ηχεία, ωστόσο το μέλλον είναι στο Bluetooth. Όλο και περισσότερα Bluetooth ηχεία θα κάνουν την εμφάνιση τους διότι δεν έχουν απαίτηση για κάποιον συγκεκριμένο connector και θα αφορούν όλες τις συσκευές, ωστόσο, όσα θα χρησιμοποιούν τον Lightning θα είναι σίγουρα πιο μικρά και πιο ισχυρά ώστε να μπορέσουν να φορτίζουν το iPhone ενώ η απόδοση θα είναι στα ύψη.

Σε μερικές μέρες θα ξέρουμε τι σκέφτηκε το μυαλό των επιδέξιων κατασκευαστών και φυσικά θα σας το αναφέρουμε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS