ΑρχικήinetΑίγυπτος ανακαλύφθηκαν 8 εκατομμύρια μουμιοποιημένα ζώα

Αίγυπτος ανακαλύφθηκαν 8 εκατομμύρια μουμιοποιημένα ζώα

Mummified-Animals

 

Μία ομάδα αρχαιολόγων μετά από ανασκαφές σε μία κατακόμβη κοντά στο Κάιρο ισχυρίζεται ότι, μέχρι τώρα, έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν στα ερείπια της 8 εκατομμύρια μουμιοποιημένα ζώα.

Στο βαθμό που μπορεί να πει κανείς, κάποια από τα οστά που βγήκαν από τις ανασκαφές ανήκουν σε σκύλους, ενώ άλλα προέρχονται από γάτες και mongooses.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, μόνο μερικά από αυτά τα ζώα ήταν ενήλικα. Η πλειοψηφία σκοτώθηκαν και θάφτηκαν λίγες ώρες μετά την γέννηση τους.

Προς το παρόν, οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταλάβουν ποια είναι αυτά τα μουμιοποιημένα ζώα και τι σήμαιναν για τους αρχαίους Αιγυπτίους. Προφανώς, το πνεύμα ενός σκύλου ήταν σε θέση να μεταφέρουν τις προσευχές στη μετά θάνατον ζωή, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ρόλο είχαν δώσει στα mongooses, αναφέρουν οι πηγές του softpedia.

“Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς όλα αυτά ταιριάζουν με την θρησκευτική λατρεία του Anubis, στον οποίο είναι αφιερωμένη η κατακόμβη,” δήλωσε η αρχηγός της ομάδας των αρχαιολόγων Salima Ikram.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS