Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Επεκτείνετε την ζωή της μπαταρίας σας στο Android με το Deep Sleep Battery Saver

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Main

Στις συσκευές Android, το deep sleep είναι μια κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας που ενεργοποιείται αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα αδράνειας. Βασικά μόλις κλειδώσετε τη συσκευή ή απενεργοποιήσετε την οθόνη, η συσκευή μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής. Μετά από μια ορισμένη διάρκεια, μετατρέπεται σε deep sleep, που έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό όλων των χαμηλών σε προτεραιότητα καθήκοντα, εφαρμογές του παρασκήνιου, και ανεπιθύμητες διεργασίες, καθώς και το ραδιόφωνο. Ο κύριος σκοπός αυτής της κατάστασης είναι να κρατήσει διάφορους πόρους της συσκευής σας από το να καταναλώνουν ενέργεια άσκοπα, επεκτείνοντας έτσι την ισχύ της μπαταρίας. Από προεπιλογή, το λειτουργικό σύστημα ρυθμίζει την καθυστέρηση ορισμού μετά την οποία η κατάσταση deep sleep είναι ενεργοποιημένη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα εργαλεία στην αγορά που σας επιτρέπουν να αναλάβετε τον έλεγχο της συγκεκριμένης δυνατότητας, αλλά ένα από τα καλύτερα είναια το  Deep Sleep Battery Saver της Root Uninstaller. Είναι μία εφαρμογή (application ή app) για Android που διαθέτει πολλαπλά προφίλ για τον πλήρη έλεγχο  τη διάρκεια του deep sleep  της συσκευής σας, τον προγραμματισμό και τη συμπεριφορά ακριβώς όπως εσείς επιθυμείτε.

Κάθε προφίλ που υποστηρίζεται από το app είναι σε θέση να ελέγχει ορισμένες πτυχές της συσκευής σας, ενώ είναι σε βαθιά κατάσταση αναμονής. Επιπλέον, κάθε προφίλ λαμβάνει υπόψη ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να ξυπνήσει τη συσκευή σας, καθώς και το ελάχιστο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας για να την στείλετε αυτόματα σε κατάσταση αναμονής. Η συμπεριφορά της εφαρμογής που τρέχει εφαρμογές και διαδικασίες, επίσης, καθορίζεται από το προφίλ που έχετε ενεργοποιημένο εκείνη τη στιγμή.

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Widget

Για την καλύτερη κατανόηση των χαρακτηριστικών της εφαρμογής, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα διάφορα προφίλ που υποστηρίζονται από το Deep Sleep Battery Saver. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι εκτός από το custom profile, όλα τα άλλα προφίλ θέτουν το wifi και τα δεδομενα της συσκευή σας σε βαθύ ύπνο (deep sleep).

  • Gentle (Απαλό) : ξυπνά την συσκευή κάθε 30 λεπτά για 1 λεπτό για online συγχρονισμο του περιεχομένου και άλλες εργασίες. Πάρα πολύ παρόμοια με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Android.
  • Strong (Ισχυρό) : ξυπνάει την συσκευή κάθε 45 λεπτά για 1 λεπτό.
  • Balance (Ισορροπημένο) : ξυπνά την συσκευή κάθε 1 ώρα για 1 λεπτό.
  • Aggressive (Επιθετικό) : ξυπνά τη συσκευή κάθε 2 ώρες για 1 λεπτό, ως εκ τούτου, με αποτέλεσμα τις καθυστερημένες ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές e-mail σας και κοινωνικές υπηρεσίες δικτύου κλπ.
  • Slumberer (Ειρηνικά κοιμώμενη) : Διατηρεί τη βαθιά κατάσταση αναμονής επίμονα ενεργοποιημένη μετά την απενεργοποίηση της οθόης. Σημειώστε ότι με το ειρηνικά κοιμώμενο προφίλ, δεν μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από τους λογαριασμούς σας σε απευθείας σύνδεση, ενώ η συσκευή παραμένει κλειδωμένη.
  • Custom (Προσαρμοσμένο) : Διακρίνεται σε δύο κατηγορίες – DeepSleep για κάποιες ημέρες της εβδομάδας και DeepSleep για το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, θα έχετε την ευκαιρία να καθορίσετε τις δικές του ξεχωριστές ρυθμίσεις deep sleep τόσο για τις καθημερινές όσο και για τα Σαββατοκύριακα. Και τα δύο προφίλ που έχουν ήδη συσταθεί, σύμφωνα με το εξ ορισμού (default) εφαρμογή του ράδιου, εφαρμογή του συγχρονισμού και τις ρυθμίσεις διαχείρισης. Ωστόσο, μπορείτε να τα προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Custom2

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Custom1

Χρήση της εφαρμογής είναι αρκετά απλή. Μόλις ξεκινήσει το Deep Sleep Battery Saver, επιλέξτε το προτιμώμενο προφίλ σας και  ενεργοποιήσετε την εναλλαγή στην κορυφή της οθόνης. Η εφαρμογή θα σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με το τρέχον επίπεδο της μπαταρίας, την κατάσταση της υπηρεσίας τψν εφαρμογών, καθώς και το επιλεγμένο προφίλ μέσω widget πάνελ της κοινοποιήσεώς της.

Η οθόνη των ρυθμίσεων της εφαρμογής προσφέρει τον έλεγχο σε πολλές χρήσιμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού της ελάχιστης και της μέγιστης στάθμης της μπαταρίας μετά την οποία η λειτουργία βαθύ ύπνου θα πρέπει να ενεργοποιηθεί. Επιπλέον, σας παρέχεται η δυνατότητα να ορίσετε προσαρμοσμένες καθυστερήσεις απενεργοποίησης της οθόνης  για να καθηστερήσετε τη κατάσταση του βαθύ ύπνου από το να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά το κλείδωμα της συσκευής. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε επιπρόσθετες εφαρμογές σε μια λίστα επιτρεπόμενων (whitelist) για να τις αποτρέψετε να απεεργοποιηθούν. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να καθορίσετε το μέγιστο αριθμό των πρόσφατων εφαρμογών που θα πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία απενεργοποίησης.

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Settings2

Deep-Sleep-Battery-Saver-Android-Settings1

 

Στη συνέχεια, υπάρχει πρόβλεψη η μεταφορά δεδομένων στο υπόβαθρο να παραμείνει ενεργοποιημένη για περιπτώσεις κατά τις οποίες ίσως να ακούτε μουσική σε απευθείας σύνδεση, ή λαμβάνετε δεδομένα, ή εργάζεστε με εφαρμογές που απαιτούν μια μόνιμη σύνδεση στο internet. Όταν η κίνηση δεδομένων πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο από τον χρήστη όριο , η wi-fi σύνδεση για το ραδιόφωνο ή σύνδεση δεδομένων, θα πρέπει να απενεργοποιείται αυτόματα, θέτοντας έτσι τη συσκευή σας σε βαθιά κατάσταση αναμονής.

Το Deep Sleep Battery Saver είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Google Play, με μία δωρεά και μία pro παραλαγή των $ 1,30. Το Custum profile  στη δωρεάν έκδοση δεν είναι ιδιαιτερα αναλυτική, δεδομένου ότι επιτρέπει μόνο να επιλέξετε μεταξύ των προφίλ των  ημερών της εβδομάδας και του Σαββατοκύριακο. Για να παίξετε με τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, θα πρέπει να αγοράσετε το app. Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στην πληρωμένη έκδοση είναι ένα widget στην αρχική οθόνη και την εξατομίκευση των ρυθμίσεων για ημέρα / νύχτα, ενεργή περίοδο, η στρατηγική συγχρονισμού, χρονικό όριο οθόνης, αγνοημένη λίστα εφαρμογών, συγχρονισμός CPU  κλπ.

Κατεβάστε το Deep Sleep Battery Saver (Δωρεάν)

Κατεβάστε το Deep Sleep Battery Saver Pro (επί πληρωμή)

Πηγή

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *